Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης: Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο

Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα επί του πεδίου, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν «στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου».

Γεραπετρίτης: Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο

Η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση «περνάει μέσα από τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και, βεβαίως, η σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης, σημείωσε σε σχέση με την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν «στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της προσέγγισης και της αποκλιμάκωσης της έντασης. Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα επί του πεδίου».

Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε επίσης και το ζήτημα της κράτησης του Φρέντυ Μπελέρη. «Σε όλους τους συναδέλφους και στον Ευρωπαίο Επίτροπο και στον Πρόεδρο Μακάλιστερ (McAllister), έθεσα το πολύ σημαντικό για εμάς ζήτημα του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος κρατείται χωρίς δίκη. Ένα ζήτημα, το οποίο ανάγεται στο κράτος δικαίου, στις θεμελιώδεις αξίες του δυτικού νομικού πολιτισμού, και για το οποίο η Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο, έτσι ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη» ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v