Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το who is who των νέων γενικών γραμματέων

Νέα πρόσωπα από δημόσια διοίκηση, ακαδημαϊκή κοινότητα και αγορά, αλλά και μεταγραφές συνθέτουν τις κυβερνητικές επιλογές για θέσεις ειδικών και γενικών γραμματέων στα υπουργεία.

Το who is who των νέων γενικών γραμματέων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατ’ επανάληψη είχε εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν την ικανοποίησή του από την απόδοση των γενικών και ειδικών γραμματέων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι αναβάθμισε με (υφ)υπουργοποίηση στο παρόν κυβερνητικό σχήμα επτά από αυτούς, τους Θανάση Κοντογεώργη (υφυπουργό στον πρωθυπουργό) Θάνο Πετραλιά (Οικονομικών), Αλεξάνδρα Σδούκου (Ενέργειας), Βιβή Χαραλαμπογιάννη (Εσωτερικών), Νίκο Ταχιάο (Υποδομών), Ειρήνη Αγαπηδάκη και Μάριο Θεμιστοκλέους (Υγείας).

Παράλληλα, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές προσώπων, κάτι που αποτυπώθηκε στην πράξη, με περισσότερους από τους μισούς από αυτούς που ανακοινώθηκαν χθες, να παραμένουν στις θέσεις που κατείχαν. Συγκεκριμένα, από τους 63 γενικούς και ειδικούς γραμματείς, οι 34 (το 54% του συνόλου) συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι 29 (46%) είναι νέες τοποθετήσεις. Οι 12 εξ αυτών από τα καινούργια πρόσωπα είναι γυναίκες.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να μην επικεντρωθεί σε κομματικές επιλογές, αλλά αφενός να προχωρήσει σε… μεταγραφές από τον χώρο του κέντρου (τη Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ ως Γ.Γ. Ισότητας και τον Νίκο Μηλαπίδη από το Ποτάμι, ως Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και αφετέρου να αξιοποιήσει νέα στελέχη με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους πορεία. Στο πλαίσιο αυτό, επιλέχθηκαν πρόσωπα από τη Δημόσια Διοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά.

Στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Γενική Γραμματέας Συντονισμού ορίστηκε η Εύη Δραμαλιώτη, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Από εκεί και πέρα, στα βασικά παραγωγικά υπουργεία αναλαμβάνουν γενικοί γραμματείς οι ακόλουθοι:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Βίκυ Λοΐζου, Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων

Η νέα Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων είναι παλιά γνώριμη του υπουργείου Ανάπτυξης. Είχε «περάσει» από την οδό Νίκης τα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων, όπου ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Όμως δεν είναι η μοναδική θέση ευθύνης που έχει αναλάβει η κυρία Λοΐζου η οποία είναι πολιτικός επιστήμων - διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, ΓΓ Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και ΓΓ Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γ.Γ. Εμπορίου

Ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν είναι νέος στο πόστο της Γ.Γ. Εμπορίου. Σε αυτή τη θέση, ο 42χρονος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, και υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2021. Πριν από τη θέση αυτή είχε διατελέσει ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και τις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Από τη θέση, ο κ. Αναγνωστόπουλος συμμετείχε σε ομάδες εργασίας σχετικά για τη διαμόρφωση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις που θεσπίστηκε με την ψήφιση του ν. 4782/2021.

Θέμις Ευτυχίδου, Γ.Γ. Βιομηχανίας

Η κυρία Θέμις Ευτυχίδου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ΓΓ Βιομηχανίας το 2021, θέση που διατηρεί και σήμερα. Η απόφοιτος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τις περιόδους 2011-2012 και 2014, με πεδίο ευθύνης τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα του ανταγωνισμού, της αγορανομικής νομοθεσίας και του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος. Το 2019 ανέλαβε σύμβουλος στην Προεδρία της Κυβέρνησης, στο γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, με κυριότερα καθήκοντα το διυπουργικό έργο για τη βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και του διεθνούς δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την περίοδο 2013-2014 εργάστηκε ως εμπειρογνώμων του ΟΟΣΑ για τη μελέτη του κανονιστικού πλαισίου βασικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας, την περίοδο 2015-2019 εργάστηκε ως εμπειρογνώμων της Παγκόσμιας Τράπεζας, με βασικό αντικείμενο την απλούστευση των αδειοδοτήσεων και τη μεταρρύθμιση των συστημάτων εποπτείας και ελέγχων των επιχειρήσεων.

Αθανάσιος Κυριαζής, Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με γνωστικό αντικείμενο τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και τις Νέες Τεχνολογίες, Αθανάσιος Κυριαζής διατηρεί και σε αυτή την Κυβέρνηση τη θέση του ως ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας. Ο κ. Κυριαζής έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης και σύμβουλος εταιρειών και Ιδρυμάτων σε θέματα Εκπαίδευσης και Kατάρτισης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Ορέστης Καβαλάκης, Ταμείο Ανάκαμψης

Επικεφαλής στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης αναλαμβάνει ο δικηγόρος κ. Ορέστης Καβαλάκης.

Ο κ. Καβαλάκης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και της Νομικής Σχολής του Queen Mary and Westfield College, University of London. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2020, διετέλεσε Σύμβουλος του Yφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο και σημερινού αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση. 

Παυλίνα Κερασιώτου, ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής 

Η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής προέρχεται από το υπουργείο Εργασίας, όπου έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Μαίρη Ψύλλα, ΓΓ Φορολογικής Πολιτικής

Η νέα Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής είναι δικηγόρος, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε φορολογικά ζητήματα που προέρχεται από την PwC.  

Θεώνη Αλαμπάση, ΓΓ Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Η Θεώνη Αλαμπάση είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, με εξειδικευμένη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων. Στο δημόσιο τομέα εργάζεται από το έτος 2007,ως νομική σύμβουλος σε αξιωματούχους της κυβέρνησης. Εργάζεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κατέχοντας τη θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και υπό την ιδιότητά της αυτή, συμμετείχε στη νομική ομάδα συγγραφής του νέου θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας. Παράλληλα, είναι μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και ΕΔΥΤΕ Α.Ε.

Δημήτρης Σκάλκος, ΓΓ Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Ο Δημήτρης Σκάλκος παραμένει στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Εχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1971 ενώ αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Από το 2004 ασχολείται επαγγελματικά με τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ως στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα οικονομικών της ανάπτυξης.

Νίκη Δανδόλου, ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ

Η κα Δανδόλου παραμένει στη θέση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτη του Πανεπιστημίου UCL (Λονδίνο), με μεταπτυχιακό από το City University και ΜΒΑ στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι υποψήφια διδάκτορας του ΕΜΠ. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Στο δημόσιο τομέα είναι στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑΕ από το 2003, με προϋπηρεσία στα Υπουργεία: Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας & Οικονομικών (στη Γ.Γ. Επενδύσεων & Ανάπτυξης), Ανάπτυξης (Ενέργεια) και Ναυτιλίας. Μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ ΑΕ κατά την έναρξη απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου (2008-2010). Εκπροσωπεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια την Ελλάδα στην ΕΕ, ΕΟΧ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, σε αναπτυξιακά αντικείμενα. 

Γιώργος Ζερβός, ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ-ΤΣ 

Ο Γιώργος Ζερβός διατηρεί τη θέση του στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ταμείου Συνοχής. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Νομική Σχολή - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Προγράμματος Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. 

Νάγια Κόλλια, ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας

Η Νάγια Κόλλια που αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, είναι δικηγόρος με σπουδές στο LSE και προέρχεται από το ΤΑΙΠΕΔ ενώ παλαιότερα έχει εργαστεί και στην ΕΤΑΔ.  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης. Διετέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016) και Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας. Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014). Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009). Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISnet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISnet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-TAXIS). Το διάστημα 2019 - 2023 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συντελώντας στην αλματώδη εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας κατά τα τελευταία έτη.

Κωνσταντίνος Καράντζαλος, Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος είναι Καθηγητής Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει πάνω από 20 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας, συμμετοχή και συντονισμό σε περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα αριστείας/ ανταγωνιστικότητας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ) και συντόνισε τη μελέτη για το σχεδιασμό και υλοποίηση συστήματος μικρών δορυφόρων Παρατήρησης Γης καθώς και της υπηρεσίας προγραμματισμού δορυφορικών αποστολών Παρατήρησης Γης. Είναι αξιολογητής (Evaluator/ Panel Member) σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Στα επαγγελματικά, ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Δορυφορικά Συστήματα, οι Γεωεπιστήμες και οι Μέθοδοι Παρατήρησης Γης, η Χαρτογράφηση και Παρακολούθηση του Περιβάλλοντος, η διαχείριση και ανάλυση Μεγάλων Γεωχωρικών Δεδομένων (Geospatial Big Data), η Όραση Υπολογισμών και Μηχανική Μάθηση. Ο Δρ. Καράντζαλος είναι Senior Member της ΙΕΕΕ, προεδρεύει στην ομάδα εργασίας της ISPRS WGIII/2 ‘Spectral and Thermal Data Processing and Analytics’ και συμμετέχει στην Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή διεθνών έγκυρων συνεδρίων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στάθης Σταθόπουλος, Γ.Γ. Δασών

Ο Στάθης Σταθόπουλος είναι δικηγόρος-μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου από τον Οκτώβριο 2019. Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (2004-2008), Μεταφορών και Επικοινωνιών (2008-2009), Ανάπτυξης (2009), Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (2012-2013) και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2013-Ιούνιος 2014 και Ιούνιος-Νοέμβριος 2014).

Τέλης Αϊβαλιώτης, Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ, επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ικαρία. Υποψήφιος με το Ποτάμι στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Υπήρξε αντιπρόεδρος της «Δράσης».

Πέτρος Βαρελίδης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων

Ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π.. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Ε.Μ.Π. με θέμα τα σύνθετα υλικά και την ανακύκλωση.
Από τον Δεκέμβριο του 2019 είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Μανώλης Γραφάκος, Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

Ο Μανώλης Γραφάκος είναι οικονομολόγος, με σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε την περίοδο 2012 - 2019 ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μεταμόρφωσης. Την περίοδο 2010 - 2011 ήταν ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη “21 ΟΤΑ”, των δήμων του βορείου τομέα Αττικής.

Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

Ο Ευθύμιος Μπακογιάννης Δρ. Πολεοδόμος - Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός , είναι επίκουρος καθηγητής στο Ε.Μ.Π.- ΣΑΤΜ, Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μύρων Φλουρής, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Καθήκοντα γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο υπουργείο Τουρισμού ανέλαβε ο Μύρων Φλουρής. Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Μ. Φλουρής σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουρισμού, στο Oxford Brookes University, με ειδίκευση στη συμπεριφορά καταναλωτή. Κατέχει δίπλωμα εξειδίκευσης, στη Τεχνολογική Στρατηγική των Επιχειρήσεων από το ΕΜΠ.

Εχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο τομέα των υπηρεσιών, κυρίως του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καταλαμβάνοντας θέσης ευθύνης, ως διευθυντής Πωλήσεων, Marketing και Ανάπτυξης Εργασιών.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από επιχειρηματικές προσπάθειες και projects εφαρμοσμένης καινοτομίας (με διάφορους ρόλους), ενώ έχει εκτενή εμπειρία ως σύμβουλος εκπαίδευσης στελεχών.

Ο M. Φλουρής είναι Associate Director, Business Development στην EY.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Γιάννης Ξιφαράς, Γ.Γ. Μεταφορών

Διατηρήθηκε στη θέση του Γ.Γ. Μεταφορών ο Γιάννης Ξιφαράς, ο οποίος είναι ο μοναδικός που παρέμεινε στο υπουργείο από τη θητεία του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Κώστας Μαγουλάς, Γ.Γ. Υποδομών

Αντίστοιχα, νέος Γ.Γ. Υποδομών ορίστηκε ο Κώστας Μαγουλάς, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v