Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Μετάθεση κατά μία εβδομάδα της εκλογής προέδρου

Συμβιβαστική η νέα πρόταση από τη Ράνια Σβίγκου. Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος, αντίστοιχα. Συνυπολογίσθηκε το επιχείρημα πολλών στελεχών.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετάθεση κατά μία εβδομάδα της εκλογής προέδρου

Παράταση μίας εβδομάδας για τις εσωκομματικές διαδικασίες και την εκλογή προέδρου, εισηγήθηκε, τελικά, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στην Κεντρική Επιτροπή. Η πρόταση εγκρίθηκε το απόγευμα με μεγάλη πλειοψηφία (160 υπέρ).

Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα: το Διαρκές Συνέδριο θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (αντί 25 Αυγούστου), ενώ ο πρώτος γύρος της εκλογής προέδρου μετατίθεται στις 10 Σεπτεμβρίου (Κυριακή) και ο δεύτερος (ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψηφίους) στις 16 Σεπτεμβρίου (Σάββατο).

Συνυπολογίσθηκε, δηλαδή, το επιχείρημα πολλών στελεχών, όπως το διατύπωσε ο Νίκος Παππάς ζητώντας συμβιβαστική λύση, ότι οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου δεν προσφέρονται για εσωκομματικές διαδικασίες, λόγω θερινών αδειών και υποχρεώσεων πολλών μελών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ν. Παππάς ψήφισε, τελικά την έτερη πρόταση, των Χ. Σπίρτζη, Π. Πολάκη, Δ. Τεμπονέρα, να προκηρυχτεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο για το ξεκαθάρισμα της φυσιογνωμίας του κόμματος και μετά να γίνει η εκλογή προέδρου. Η πρόταση αυτή μειοψήφισε (88 υπέρ).

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο/η νέος/α πρόεδρος θα μεταβεί στη ΔΕΘ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου , για να εκφωνήσει ομιλία, ενώ εξετάζεται το αν, πότε και πού θα δοθεί συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλογεί, φέτος, το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου για την παρουσία του στη ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v