Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή οι αποφάσεις για την εκλογή ηγεσίας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Το Σαββατοκύριακο οριστικοποιείται ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέας ηγεσίας. Νέος εκπρόσωπος του κόμματος ο Στέργιος Καλπάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή οι αποφάσεις για την εκλογή ηγεσίας

Χωρίς νέα απόφαση για το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Όπως αναμενόταν, η εκκρεμότητα θα κλείσει το Σαββατοκύριακο, οπότε συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή για να οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση για μετάθεση της εκλογής προέδρου έγινε στην Πολιτική Γραμματεία, για παράδειγμα από τον Παύλο Πολάκη, ενώ υπήρξαν και συμβιβαστικές θέσεις: στο δίλημμα «εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου ή τον Νοέμβριο, μετά από έκτακτο συνέδριο», διατυπώθηκε η ενδιάμεση άποψη «να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου», δηλαδή μετά τη ΔΕΘ και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπαδός αυτής της άποψης φέρεται ο Νίκος Παππάς.

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να ορίσει εκπρόσωπο του κόμματος τον Στέργιο Καλπάκη, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε η προ ημερών παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου. Ο κ. Καλπάκης ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου τα τελευταία τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v