Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω Βουλής η δέσμευση «όλοι μαζί και ενωμένοι»

Ευ. Τσακαλώτος: «Δίνω υπόσχεση ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ την επόμενη ημέρα και θα παλεύει». Θετική η «πρεμιέρα» του Σ. Φάμελλου, σκέψεις να προταθεί και για το κομματικό τιμόνι.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω Βουλής η δέσμευση «όλοι μαζί και ενωμένοι»

H εικόνα του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου δίπλα δίπλα στα πρώτα έδρανα της Βουλής να σιγομιλούν συνεχώς μεταξύ τους και να συνεννοούνται, θα μπορούσε να σηματοδοτεί την ειρηνική συνύπαρξη στον ΣΥΡΙΖΑ των ομάδων και τάσεων που αντιμάχονται, αυτή τη στιγμή, για την εκλογή νέου προέδρου.

Αυτό όμως εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο. Οι δημόσιες τοποθετήσεις και αντεγκλήσεις παραμένουν συνεχείς, σε βαθμό που ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης προειδοποίησε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, με παραπομπή ακόμα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσων ξεφεύγουν από τα όρια και πυροδοτούν νέες πυρκαγιές στον ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τους δυνάμει υποψηφίους για το προεδρικό αξίωμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου από τη θέση της εκπροσώπου προκάλεσε νέες συζητήσεις περί «αναχωρητισμού» στελεχών και μελών μετά τη μεγάλη εκλογική ήττα και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η εξέλιξη με την κ. Τσαπανίδου ωστόσο ήταν προδιαγεγραμμένη, καθώς ανέλαβε την εκπροσώπηση του κόμματος (τον Δεκέμβριο) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του κ. Τσίπρα, χωρίς να ανήκει καν στο κόμμα. Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου «εξαφανίσθηκε», έχοντας χάσει και τη βουλευτική έδρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να διατηρήσει την τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που είχε κερδίσει στις εκλογές του Μαΐου.

Φορτισμένη δέσμευση Τσακαλώτου

Ενδεικτική της προσπάθειας των στελεχών να σπάσουν ένα κλίμα παραίτησης και απογοήτευσης ήταν η ομιλία του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα ως εισηγητής του κόμματος μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

«Θέλω να δώσω μια υπόσχεση, ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ την επόμενη ημέρα και θα παλεύει», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική αναφορά στον αγώνα «που δώσαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλουμε τη χώρα από το χρέος».

Και στο κομματικό τιμόνι ο Σ. Φάμελλος;

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, αναπτύσσεται έντονη συζήτηση από την πλειοψηφούσα ομάδα των «προεδρικών» να προτείνει τον Σωκράτη Φάμελλο, αντί του κ. Παππά ή άλλου.

Η θετική εντύπωση που άφησε η χθεσινή πρεμιέρα του στη Βουλή, ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επέτρεψε να απελευθερωθούν σκέψεις για προώθησή του και στο κομματικό τιμόνι.

Σε επίπεδο βουλευτών, τουλάχιστον, η εν λόγω ιδέα έχει πολλούς οπαδούς, χωρίς, αυτή τη στιγμή, να υπάρχει κατάληξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v