Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ.Κουτσούμπας: Καμία περίοδο χάριτος, έρχονται αγώνες

«Έρχεται νέα οικονομική κρίση, τα μαντάτα δεν είναι καλά, ποιος θα πληρώσει τα πλεονάσματα;». Πρόβλεψη για «συνδιαχείριση του Αιγαίου».

Δ.Κουτσούμπας: Καμία περίοδο χάριτος, έρχονται αγώνες

“Καμία στάση αναμονής ούτε περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση” προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θέτοντας εξίσου “απέναντι” τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επειδή, όπως είπε, ακολουθούν την ίδια πολιτική στα μείζονα θέματα.

“Οι 21 βουλευτές μας έχουν πάρει ήδη τη θέση τους εκεί που έχουν υποσχεθεί: δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του. Άλλωστε, αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας διότι ταυτίζονται με την κυβέρνηση στα βασικά προγραμματικά ζητήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Κουτσούμπας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση “θα τρέξει πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, όπως απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που απλώνονται σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του λαού”.

Ενώ μίλησε για διευθετήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε, μία νέα οικονομική κρίση βρίσκεται προ των πυλών: "Τα μαντάτα δεν είναι καλά, η Γερμανία βρίσκεται σε ύφεση η ευρωζώνη έχει συρρίκωση τα τελευταία τρίμηνα. Η ΕΚΤ προχωρά σε γρήγορη και μεγάλη εκτίναξη επιτοκίων για να αντιμετωπίσει το πληθωρισμό που αυξήθηκε με την προηγούμενη πολιτική της, ενώ ταυτόχρονα η κ.Λαγκάρντ υποδεικνύει καθήλωση των πραγματικών αμοιβών”.

Όλα αυτά, τόνισε, “θα επιδράσουν αρνητικά στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, στις εξαγωγές και στον τουρισμό”, για να θέσει το ερώτημα: “ποιος θα πληρώσει τα αυξημένα πλεονάσματα στα οποία έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;”.

Ως μία από τις απαντήσεις εμφάνισε την επερχόμενη επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρούς επιχειρηματίες, “που σήμερα έχετε το θράσος να τους βαφτίζετε φοροφυγάδες”, πρόσθεσε, σχολιάζοντας την πρωθυπουργική αναφορά.

Ενώ προειδοποίησε ότι “θα κοπούν επιδοτήσεις και δαπάνες κοινωνικής πολιτικής πλην εκείνων που αφορούν την ακραία φτώχεια, ενώ ήδη έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος”.

Γι΄αυτό χαρακτήρισε “έκθεση ιδεών” την πρωθυπουργική δέσμευση για “καλύτερη ζωή και καλύτερους μισθούς”.

Συνδιαχείριση του Αιγαίου

Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στα εθνικά θέματα, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, “συνδιαχείριση του Αιγαίου με τις ευλογικές του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να πλιατσικολογήσει”.

Όπως πρόσθεσε, η Τουρκία βρίσκεται σε ανατολίτικο παζάρι με τις ΗΠΑ και ζητά ανταλλάγματα για να μείνει μακριά από τη Ρωσία και την Κίνα.

Σ΄αυτό το πλαίσιο έθεσε και το αίτημα για αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v