Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχισαν οι κόντρες στη «δεξιά πολυκατοικία»

Οι προτάσεις Βελόπουλου για 5 εξεταστικές επιτροπές και η απάντηση του νεοεισερχόμενου στη Βουλή κόμματος Σπαρτιάτες. Οι χαρακτηρισμοί και το ραντεβού στα… δικαστήρια.

Αρχισαν οι κόντρες στη «δεξιά πολυκατοικία»

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και του κόμματος των Σπαρτιατών, με φόντο τον πατριωτικό χώρο.

Η αρχή έγινε όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, κατέθεσε στη Βουλή πέντε προτάσεις για τη σύσταση ισάριθμων εξεταστικών επιτροπών και εκτίμησε πως οι Σπαρτιάτες και το κόμμα Νίκη δεν θα τις υποστηρίξουν και θα προτιμήσουν να βάλουν… πλάτη στην κυβέρνηση.

«Φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε, κύριοι!», έγραψε στο twitter ο κ. Βελόπουλος, στον οποίο απάντησε ο Χάρης Κατσιβαρδάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών:

«Ο κος Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον ''πατριωτικό χώρο''. Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ. 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κος Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά το πρόσφατο παρελθόν ως ''καλή Συμφωνία'' και ότι δεν ήταν δήθεν ''προδοσία'' επαναβαφτίστηκε μόλις εχθές Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως ''επαίσχυντη'', Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε ''όχι'' στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου!», τόνισε ο κ. Κατσιβαρδάς.

Η ανταπάντηση ήρθε άμεσα από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος διέψευσε τα λεγόμενα του βουλευτή των Σπαρτιατών, αρνούμενος ότι ήταν στη ΝΔ και ότι έχει χαρακτηρίσει «καλή» τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έδωσε εμμέσως ραντεβού με τους Σπαρτιάτες στα δικαστήρια.

Με νέα ανάρτησή του μάλιστα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης σημείωσε:

«Σήμερα έπεσαν οι μάσκες κάποιων που δήλωναν πατριώτες! Είπαν όχι στην εξεταστική επιτροπή επειδή δεν γνωρίζουν τα βασικά! Οι άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει τι γράφει ο κανονισμός της Βουλής! Εμείς δεν είπαμε σε κανέναν με το ζόρι "ελάτε να υπογράψετε", μπορούσαν να μην υπογράψουν αλλά να στηρίξουν, γιατί εμείς ζητήσαμε έστω να ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση για εξεταστική επιτροπή! Εάν ήξεραν τον κανονισμό της Βουλής θα γνώριζαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας θέλει να ακούσει δημόσιες δηλώσεις ότι στηρίζεται μια πρόταση, όπως είχαμε δηλώσει κι εμείς π.χ. για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές! Έτσι θα μπορούσε να δρομολογηθεί επιτέλους η αποκάλυψη της προδοσίας των Πρεσπών! Δεν είναι κακό να μην ξέρεις, κακό είναι να μη διαβάζεις και να κάνεις πως ξέρεις! Έπεσαν οι μάσκες των.... πατριωτών! ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v