Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκέρτσος: Χαλαρή ψήφος ενδεχομένως να παρατείνει την πολιτική εκκρεμότητα

Καμία πιθανότητα συνεργασίας με κόμματα δεξιά της ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ. Στο πρώτο νομοσχέδιο θα υπάρχουν αλλαγές και για τις διοικήσεις Οργανισμών.

Σκέρτσος: Χαλαρή ψήφος ενδεχομένως να παρατείνει την πολιτική εκκρεμότητα

«Δεν υπάρχει παντοδυναμία Μητσοτάκη. Αλλά παντοδύναμος, ισχυρός, κυρίαρχος λαός που θα δώσει εντολή για αλλαγές εδώ και τώρα», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υποστήριξε δε ότι «χαλαρή ψήφος σε μικρότερα κόμματα που θα τα οδηγήσει εντός Βουλής, ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας και ενδεχομένως να παρατείνει την πολιτική εκκρεμότητα. Η απόφαση ανήκει στους πολίτες και ασφαλώς θα είναι σεβαστή», επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με κόμματα δεξιά της ΝΔ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι «έχει κλείσει την πόρτα οποιασδήποτε συνεργασίας, δια του αρχηγού του».

Με αφορμή την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον Δ. Μάντζο, ο κ. Σκέρτσος δεν θέλησε να σχολιάσει «κόντρα που αφορά άλλα κόμματα. Εμείς από την πλευρά μας, υπηρετούμε μια πρόταση που πηγαίνει την οικονομία πιο ψηλά και αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους από την Ευρώπη».

Αναφορικά με την επόμενη κυβέρνηση, όπως είπε, «έχει στην ατζέντα της πολλές και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που αφορούν υγεία την, την εκπαίδευση και τη δικαιοσύνη», ενώ για την πρόταση Ανδρουλάκη σύμφωνα με την οποία οι διοικητές Οργανισμών να επιλέγονται με ανοικτό διαγωνισμό, σχολίασε:

«Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε στη Βουλή για το επιτελικό κράτος, θα περιλαμβάνονται αλλαγές που θα αφορούν και τις διοικήσεις οργανισμών, ώστε να επιλέγονται οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να κάνουν τη δουλειά στους Οργανισμούς, με βάση αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια, με κριτήρια ικανότητας και αποτελεσματικότητας. Ο κ Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν ψήφισαν πολλά νομοσχέδια που είχαν στον πυρήνα τους την αξιολόγηση του κράτους, θα περιμένουμε από εδώ και πέρα να φανούν πιο συνεπείς σε όσα λένε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v