Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας-Ανδρουλάκης: Πόλεμος κορυφής για την «υπόθεση Μάντζου»

«Νόμιμη αλλά όχι ηθική η εκπροσώπηση fund κατά δανειολήπτη» vs «δεν ήταν εκπρόσωπος του κόμματος όταν λειτούργησε ως δικηγόρος στην υπόθεση». Νέο δημοσίευμα για δεύτερη υπόθεση.

Τσίπρας-Ανδρουλάκης: Πόλεμος κορυφής για την «υπόθεση Μάντζου»

Στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Ανδρουλάκη πέρασε η σκυτάλη της οξύτατης αντιπαράθεσης των γραφείων Τύπου των κομμάτων για την υπόθεση Μάντζου.

Το δημοσίευμα δηλαδή (σ.σ. της «Δημοκρατίας») ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος και δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος εκπροσώπησε ως δικηγόρος επιτυχώς (κέρδισε τη δίκη) fund που στράφηκε κατά δανειολήπτη με ελβετικό φράγκο το 2021 (σ.σ. σήμερα η εφημερίδα επανήλθε κάνοντας λόγο και για δεύτερη υπόθεση).

Ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξης (in.gr), αναρωτήθηκε εάν η νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Μάντζου ήταν και ηθική, δεδομένου ότι το κόμμα του έχει αναδείξει το θέμα με τα δάνεια (και δη αυτά σε ελβετικό φράγκο), συνεπώς δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες ως δικηγόρος και ως κομματικό στέλεχος.
Επικαλέσθηκε, μάλιστα, την περίφημη υπόθεση Πάτση (σ.σ. του πρώην βουλευτή της ΝΔ με την εισπρακτική εταιρεία) και ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να θέσει τον εκπρόσωπό του εκτός εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, απαντώντας (μέσω του Mega) τόσο στην καταγγελία όσο και στον κ. Τσίπρα, αρνήθηκε να παρομοιάσει το θέμα με εκείνο του κ. Πάτση και τόνισε πως ο κ. Μάντζος εκπροσώπησε το fund ως μέλος του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργαζόταν πριν αναλάβει εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Δεν σχολίασε ωστόσο την επίμονη δημοσιογραφική παρατήρηση (της Ράνιας Τζίμα) ότι εκείνη την περίοδο ο κ. Μάντζος ήταν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ (σ.σ. πριν μετονομασθεί σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). Αντιθέτως, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα επειδή ζητάει την απόσυρση του κ. Μάντζου, τη στιγμή που έχει στο ψηφοδέλτιο τον Νίκο Παππά, ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Δεδομένου ότι ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε το δικαίωμα του δικηγόρου να δικηγορεί («οι δικηγόροι έχουν συγκεκριμένη δουλειά, οι μηχανικοί έχουν μια άλλη δουλειά»), δεν είναι λίγοι εκείνοι, από όλα τα κόμματα, που εγείρουν τώρα ερώτημα για την απόσυρση από το ψηφοδέλτιο της Α' Πειραιά του έτερου δικηγόρου, Γιάννη Γλύκα, μετά την αντίδραση της χήρας του Σήφη Βαλυράκη. Ως γνωστόν, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αντέδρασε με την εν λόγω υποψηφιότητα, επειδή ο κ. Γλύκας ήταν δικηγόρος των φερόμενων ως δολοφόνων του συζύγου της.

Μένει να φανεί εάν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα με τον κ. Μάντζο, τις λίγες ώρες που απομένουν για την επίσημη λήξη (και αυτής) της προεκλογικής περιόδου.

Και δεύτερη υπόθεση

H ίδια εφημερίδα («Δημοκρατία»), σε σημερινό της δημοσίευμα, αναφέρει και δεύτερη υπόθεση, υπέρ fund και κατά δανειολήπτη, που ανέλαβε ο κ. Μάντζος.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για στεγαστικό δάνειο ύψους 130.000 ευρώ, του 2005, ενώ η διαταγή πληρωμής, στην οποία αναφέρεται το όνομα του κ. Μάντζου ως εκπροσώπου του fund, επιδόθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021.
Δηλαδή πάλι την περίοδο που ο κ. Μάντζος ήταν διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v