Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Προώθηση της «Πλεύσης Ελευθερίας» από το Μαξίμου

Αν και παραβίασε το νόμο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμμετείχε κανονικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, υποστήριξε.

Α. Τσίπρας: Προώθηση της «Πλεύσης Ελευθερίας» από το Μαξίμου

Σοβαρό υπονοούμενο για προώθηση του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου “Πλεύση Ελευθερίας”, από το Μαξίμου και ενδεχομένως με τη συνδρομή της Singular, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Κάποια κόμματα, τα οποία εκτιμούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν παίρνουν ψήφους από τη δική τους δεξαμενή αλλά από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, προωθήθηκαν σκανδαλωδώς”, είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης (Kontra).

Και εξήγησε: “Εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όλα τα κόμματα ήταν και είναι υποχρεωμένα να έχουν τρεις ομογενείς υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλιώς είναι άκυρα. Η Πλεύση δεν είχε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, έβαλε τώρα.

Άρα εδώ υπήρξαν δύο μέτρα και δυο σταθμά. Κάποια κόμματα έμειναν έξω επειδή είχαν ένα σύμβολο στο σήμα τους και κάποια κόμματα ήταν απολύτως παράτυπα και μπήκαν εντός.

Στην παρατήρηση ότι εμπλέκεται και η Δικαιοσύνη, ο κ.Τσίπρας απάντησε: “Δεν θέλω να εμπλέξω κανέναν, εγώ λέω ένα δεδομένο το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας. Έχει δημοσιευθεί. Και περισσότερο είναι ζήτημα εμπλοκής και της Singular. Διότι όλοι δίνουν, όλα τα κόμματα δίνουν τα ψηφοδέλτια με τρόπο ηλεκτρονικό σε μια πλατφόρμα, και όταν δεν έχεις στο Επικρατείας υποψηφίους από τους καταλόγους του εξωτερικού, της ομογένειας, χτυπάει κόκκινο. Και δεν σε αφήνουν να το καταθέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, για έναν περίεργο λόγο, δεν χτύπησε κόκκινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v