Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες

Έντονη κριτική του Προέδρου της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη στις ηγεσίες των μικρότερων δεξιών κομμάτων. «Πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο, να οδηγηθούμε σε μια δημοκρατική κακοφωνία», σημείωσε.

Μητσοτάκης:  Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες

«Νιώθω συγκίνηση και τιμή να μιλάω κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ανοιχτή ομιλία του στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στους ψηφοφόρους των μικρότερων δεξιών κομμάτων, τα οποία έχουν ανεβασμένα τα ποσοστά τους στην βόρεια Ελλάδα και άσκησε δριμεία κριτική στις ηγετικές ομάδες αυτών.

«Τα ποσοστά μας εδώ, στην Α Θεσσαλονίκης, έχουν ακόμα περιθώριο ανόδου. Ήρθε η ώρα να βάλουμε αυτή την πόλη στη θέση που της αξίζει. Η Θεσσαλονίκη, το απόρθητο κάστρο της αυτοδύναμης και παντοδύναμης Ελλάδος. Οι Μακεδόνες είμαι βέβαιος ότι με την ίδια ωριμότητα θα ζυγίσουν και το βάρος της νέας της ψήφου. Γνωρίζοντας ότι θα προσφέρει ασφάλεια και θα δώσει ώθηση στην αισιοδοξία για μια καλύτερη ζωή».

Όπως είπε, «πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο, να οδηγηθούμε σε μια δημοκρατική κακοφωνία. Ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία. Και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία. Είναι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει οριστικά να τις αφήσει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι ηγέτες, προσωποπαγή σχήματα, που νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται. Η καπηλεία των αξιών μάλιστα αποτελεί αυτό το σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία είτε για το μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. Όμως αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν. Η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους «όσοι με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν το σταυρό ή τη γαλανόλευκη, να το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι φτάνουν να εμπορεύονται μέχρι και τη θρησκεία μέσα στην πόλη – καμάρι του Βυζαντίου ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση απέναντι σε εσάς, τους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής. Είμαι εδώ να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης. Οι Έλληνες δεν βλέπουν σε αυτόν τον πατριωτισμό ένα φτηνό νόμισμα που εξαργυρώνεται στις εκλογές, αλλά ένα βαθύ αίσθημα που δοκιμάζεται σε έργα και συμπεριφορές και αναγνωρίζουν σε εμάς, τη ΝΔ, ότι κάναμε την πατρίδα πιο ισχυρή και ασφαλή με έργα και όχι λόγια του αέρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «την 21η Μαΐου οι πολίτες επιβράβευσαν τη δουλειά μας. Όσο ισχυρή και αν ήταν η επιβράβευση, άλλο τόσο ήταν ισχυρό το αίτημα να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και πιο τολμηρά στον δρόμο των αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Στις 21 Μαΐου ψηφίσαμε για να νικήσουμε μαζί και στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί».

Για να γίνει η νίκη πραγματικότητα, όπως είπε, «πρέπει να επαναληφθεί μεγαλύτερη την Κυριακή που έρχεται. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, κάναμε ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να μετατραπεί σε άλμα ολόκληρης της χώρας. Μόνο τότε η επόμενη μέρα θα φέρει σιγουριά στον τόπο και θα κρατά το τιμόνι η ΝΔ, η μόνη πολιτική δύναμη που έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις υλοποιώντας ταυτόχρονα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v