Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Μπορεί να έχουμε στη Βουλή έξι, επτά ή οκτώ κόμματα

«Ας μην μας κουνά ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο και ας σταματήσει να στοχοποιεί το Λιμενικό μας. Η Ελλάδα δεν συζητά με την Τουρκία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης».

Μητσοτάκης: Μπορεί να έχουμε στη Βουλή έξι, επτά ή οκτώ κόμματα

«Μπορούμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό. Και στα Γιάννενα να βγάλουμε τρεις βουλευτές και το ποσοστό μας εδώ να γράφει ‘’4’’ μπροστά. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τον πετύχουμε αυτό τον στόχο». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Ιωάννινα.

«Οι πολίτες τον Μάιο είπαν ‘’ναι’’ στην αλήθεια, στην προκοπή, στην ευπρέπεια του πολιτικού λόγου, στον προγραμματικό λόγο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτό που μας λένε τώρα είναι μην ασχολείστε καθόλου με την αντιπολίτευση. Το τι θα κάνουν οι άλλοι δεν μας ενδιαφέρει. Να μην αναλώνουμε ενέργεια με το να συμμετέχουμε σε τοξικές αντιπαραθέσεις», υπογράμμισε.

Ο λόγος, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «που ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία είναι για να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί». Προειδοποίησε πάντως ότι «κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται προεκλογικά. Όλοι μαζί θα πάμε στην κάλπη και θα επαναβεβαιώσουμε την εντολή στην ΝΔ να πάει τη χώρα ψηλά».

Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ που «θα γίνει πανίσχυρο επί κυβέρνησης ΝΔ», στις «σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια» και στην αντιμετώπιση του «τραγέλαφου της προσωπικής διαφοράς», καθώς και στο «συγκροτημένο σχέδιο κατά της μάστιγας της υπογεννητικότητας».

Δήλωσε «υπερήφανος γιατί όταν βγαίνω στο εξωτερικό η γνώμη της Ελλάδος μετράει, δεν μας βλέπουν ως τον φτωχό συγγενή».

«Οι… ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ»

Για το μεταναστευτικό, είπε ότι η χώρα μας έχει μια «στιβαρή αλλά δίκαιη πολιτική, έχει σύνορα και απέδειξε ότι ξέρει να τα φυλάει. Όσο λιγότερες βάρκες φεύγουν από τις ακτές της Τουρκίας, τόσο λιγότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν. Αυτό που δεν μας λένε οι ‘’ανθρωπιστές’’ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πνίγηκαν στο Αιγαίο τριπλάσιοι άνθρωποι επί της κυβέρνησής τους σε σχέση με την τελευταία τετραετία. Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας σταματήσουν να στοχοποιούν το Λιμενικό μας, ας αναγνωρίσουν ότι κύρος υπαίτιος της τραγωδίας είναι οι διακινητές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι εθνική εξαίρεση. Σήμερα ο κ. Μουζάλας είπε ότι όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα αισθανθεί την ίδια χαρά που αισθάνθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Του λέω ότι δεν πρόκειται να πέσει ο φράχτης με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, «δεν συζητά με την Τουρκία ζητήματα αποστρατικοποίησης των νησιών και αυτά που έχουν να κάνουν με την εθνική μας κυριαρχία, ούτε ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Είναι Έλληνες πολίτες και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους χριστιανούς πολίτες. Είναι πολύ στενάχωρο να συζητάμε δημόσια και να ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το αυτονόητο, να ζητήσει από τους δύο εκλεγμένους βουλευτές τους να δηλώσουν ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική και όχι εθνική μειονότητα. Είναι τόσο απλό. Αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνουν και γιατί ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τους καλύπτει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «να πείσουμε και αυτούς που δεν μας ψήφισαν στις πρώτες εκλογές ότι αξίζει να μας εμπιστευτούν ακριβώς γιατί η χώρα χρειάζεται την επόμενη μέρα μια σταθερή κυβέρνηση. Και καθώς ο πήχης της αυτοδυναμίας μπορεί να ανέβει -να έχουμε στη Βουλή έξι, επτά ή οκτώ κόμματα- καταλαβαίνουμε γιατί θα πρέπει να έχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και σε όσους ανησυχούν μήπως είναι ‘’παντοδύναμη’’ η ΝΔ και ‘’ασύδοτος’’ ο Μητσοτάκης, τους λέω ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός».

Ενόψει της εκλογικής μάχης, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε την ομιλία του, σημειώνοντας «25 Ιουνίου ψηφίσουμε, 26 σηκώνουμε τα μανίκια και πάμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v