Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλεισμοί υποψηφίων της «Πλεύσης Ελευθερίας» και αποχώρησή τους

Καταγγέλλουν δημοσίως την «Αρχηγό Ζωή» Κωνσταντοπούλου για αλλαγές στα ψηφοδέλτια-λίστες παρότι κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έκανε χρήση του εν λόγω «προεδρικού προνομίου».

Αποκλεισμοί υποψηφίων της «Πλεύσης Ελευθερίας» και αποχώρησή τους

H Ζωή Κωνσταντοπούλου κινήθηκε αντίθετα με τον άγραφο νόμο που τήρησαν και αυτή τη φορά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί: αγνόησε τους «σταυρούς» που πήραν οι υποψήφιοι της Πλεύσης Ελευθερίας στις εκλογές της 21ης Μαϊου και τοποθέτησε άλλα πρόσωπα στη θέση τους στα ψηφοδέλτια-λίστες του κόμματος.

Θεωρητικά, ο κάθε πολιτικός αρχηγός έχει δικαίωμα να αγνοήσει τη σειρά κατάταξης βάσει των “σταυρών”, αλλά και να προσθαφαιρέσει πρόσωπα στις δεύτερες εκλογές, οι οποίες διενεργούνται με “λίστες” υποψηφίων και όχι με σταυρό προτίμησης.

Όπως είπαμε, κανένας αρχηγός δεν έκανε χρήση του προνομίου, με εξαίρεση την περίπτωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος, λόγω της γνωστής υπόθεσης, είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την εκλογική διαδικασία δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η κ.Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έκανε …κατάχρηση, αν κρίνουμε από τις δημόσιες αναρτήσεις υποψηφίων της “Πλεύσης” που κόπηκαν από τις λίστες παρότι είχαν αναδειχθεί πρώτοι σε “σταυρούς” στις περιφέρειες τους.

Όπως η Όλγα Δάλλα, η οποία πρώτευσε με 6.168 “σταυρούς” στον Νότιο Τομέα, βρέθηκε εκτός λίστας και αποχώρησε από το κόμμα. Η ίδια τονίζει σε ανάρτηση της στα social media:

“Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.

Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.

Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!

Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας.

Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί.

Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.

Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…

Κοινοποιήστε ελεύθερα”.

Στη συνέχεια, η Μαργαρίτα Καζάκου γνωστοποίησε την αλλαγή, εις βάρος της, στη “λίστα” της Β’ Πειραιά, παρότι ήταν πρώτη σε σταυρούς (4.401) η οποία, επίσης, αποχώρησε από την “Πλεύση”.

“Αυτοί είναι οι νικητές της Β΄Πειραά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…!!!”, έγραψε.

 

Ανάλογο …περιστατικό σημειώθηκε και στη Μαγνησία, όπου η πρώτη σε σταυρούς Άννα Κοντογιάννη βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου-λίστας, ενώ στη θέση της εμφανίσθηκε το όνομα του Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Αλλαγή και στην Α΄ Αθήνας

Πέραν τούτων, η κ.Κωνσταντοπούλου τοποθέτησε στη δεύτερη θέση της Α΄Αθήνας, αμέσως μετά το δικό της όνομα, τον σύντροφο της Διαμαντή Καραναστάση, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές.

Με την κίνηση αυτή, έστειλε στη τέταρτη θέση την Ελένη Δημοπούλου, η οποία είχε έρθει δεύτερη σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Σημειώνεται ότι εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η “Πλεύση Ελευθερίας” δεν αποκλείεται να εκλέξει δύο βουλευτές σ’ αυτή την περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v