Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με μη αυτοδύναμη ΝΔ

“Σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στο imperium της ΝΔ”. Προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τις υποκλοπές.

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με μη αυτοδύναμη ΝΔ

“Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ”, είναι η μόνιμη απάντηση που δίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, εγκαταλείποντας οριστικά τη διαβεβαίωση “η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη” που παρείχε πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

“Η ΝΔ έχει πολύ μεγάλο ποσοστό, πήρε εντολή με μεγάλη διαφορά. Σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στο imperium της ΝΔ”, τόνισε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Kontra).

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αφού απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, την παρέπεμψε στα υπόλοιπα διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας, σε περίπτωση που η ίδια δεν πετύχει αυτοδυναμία.

“Τόσα δεξιά κόμματα-δορυφόρους έχει η ΝΔ. Στη βιτρίνα των πρωτοκλασάτων στελεχών έχει ήδη τους κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, επιστρατεύει επικοινωνιακά τον κ. Καρατζαφέρη και αρέσκεται να ακούει τη δημόσια στήριξη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη”, σημείωσε.

Ο ίδιος, σε ερώτηση εάν το κόμμα του θα επιστρέψει αμέσως τη διερευνητική εντολή (σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας) όπως έκανε στις 22 Μαΐου ή θα την αξιοποιήσει, έδωσε την εξής απάντηση:

“Είπαμε ήδη ότι δεν υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ. Αυτή είναι η ουσία. Η συνταγματική μηχανική είναι κάτι που θα το δούμε τις ημέρες εκείνες. Ας μην προτρέχουμε για τα αποτελέσματα. Η συνταγματική μηχανική και οι επιλογές των κομμάτων, σε κάθε περίπτωση, υπαγορεύονται από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική βούληση του κάθε κόμματος”.

Φορολογικό, υγεία, υποκλοπές

Με αφορμή τους δύο θανάτους, στην Κω και στη Ν. Μάκρη, ελλείψει ασθενοφόρων, ο κ. Ανδρουλάκης εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας. Ανέδειξε προς τούτο τη δυνατότητα που έχει (και) η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει, έως 30%, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης μέχρι το τέλος του έτους.

Απορρίπτοντας εκ νέου τα περί “κρυφής ατζέντας” του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως προς το φορολογικό, εξήγησε ότι το κόμμα του ποτέ δεν μίλησε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Αντιθέτως, είπε, στο πρόγραμμα του υπάρχει η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών (σ.σ. λέγοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει εσχάτως γι' αυτό) και των παρόχων ενέργειας, ταβάνι στο αφορολόγητο των γονικών μεταβιβάσεων στα 800.000 ευρώ αθροιστικά (και όχι ανά γονέα-παππούδες), μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 10% για μερίσματα άνω των 50.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην κατηγορία για “Νόμπελ ασυναρτησίας στα οικονομικά” που απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ, την επέστρεψε λέγοντας: “Υπηρετεί 1.000 οικογένειες που ελέγχουν τον πλούτο στη χώρα και πάει να εφαρμόσει ουγγρικό μοντέλο που δεν έχει σχέση με την Ευρώπη”.

Όσο για τις υποκλοπές, δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας με νόημα: “αν αργεί η ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχει και η ευρωπαϊκή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v