Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκέρτσος: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται δυναμική ανάπτυξη

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται μια φτωχή και κλειστή οικονομία. Ο φόβος περί δήθεν παντοδυναμίας Μητσοτάκη είναι διχαστικός και πολιτικά αστήρικτος». Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για τους δυο μειονοτικούς βουλευτές του στη Θράκη, η αντίδραση.

Σκέρτσος: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται δυναμική ανάπτυξη

«Η πολιτική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χωλαίνει. Το να κάνεις το ίδιο λάθος ξανά και ξανά δεν μας πάει παρακάτω. Έρχονται με προτάσεις από το παρελθόν, ενώ η ανάγκη και το μήνυμα των πολιτών είναι να πάει η χώρα μπροστά».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ , Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η ΝΔ, όπως είπε, «είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, εγγυάται δυναμική ανάπτυξη για να πάει η χώρα μπροστά και περιλαμβάνει και σημαντικές ελαφρύνσεις. Αυτό που προσδίδει αξιοπιστία στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι η προηγούμενη θητεία μας και τα αποτελέσματα που ήδη φέραμε».

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στους ξένους οίκους που «προεξοφλούν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια υπό τις προϋποθέσεις η χώρα να συνεχίσει να έχει ισχυρή κυβέρνηση και την ίδια οικονομική πολιτική. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να φέρουμε περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία μαζί με πλεόνασμα. Μόνον οι χαμηλότεροι φόροι μπορούν να εξασφαλίσουν παραγωγή νέου πλούτου και αύξηση όλων των εισοδημάτων».

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι «υπόσχονται μια φτωχή και κλειστή οικονομία, υπόσχονται αναδιανομή φτώχειας. Προτείνουν φορολογικό μείγμα που μας καθηλώνει στο παλιό μοντέλο ανάπτυξης. Πρώτο βήμα δικαιοσύνης μετά τη χρεοκοπία είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Αυξάνοντας την παραγωγική και φορολογική βάση, η Ελλάδα θα έχει αλλάξει αναπτυξιακή βαθμίδα και όχι μόνο επενδυτική βαθμίδα. Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης οδηγούν στην οικονομική καθήλωση, η μόνη μείωση φόρων που υπόσχονται είναι οι φόροι στη κατανάλωση, όταν γνωρίζουν από την Ισπανία ότι αυτό το μέτρο απέτυχε. Ταυτόχρονα δεν μας λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν για να καλύψουν αυτό το κόστος των 3,5 δις ευρώ από τα μόνιμα έσοδα».

Το πρόβλημα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «είναι πως ένα νέο κύμα φόρων θα ανακόψει τη δυναμική πορεία της οικονομίας. Αυτοί δημιουργούν ένα μη ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, μια χώρα που αλλάζει συνεχώς το φορολογικό της μείγμα, δεν αποτελεί χώρα πρώτης επιλογής. Όσοι μιλούν για υψηλούς φόρους στις επιχειρήσεις θέλουν μια κλειστή οικονομία».

«Ισχυρή αυτοδυναμία»

Στο πλαίσιο αυτό και με φόντο την απλή αναλογική της πρώτης κάλπης, ζήτησε «να λήξει η εκκρεμότητα που μας εγκλώβισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις προσεχείς εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία, καλούμε όλους όσοι που μας στήριξαν αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν, να συνταχθούν μαζί μας στις 25 Ιουνίου».

Ο Άκης Σκέρτσος κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «σύρεται από τον κ. Τσίπρα στον σουρεαλισμό, στην ισοπέδωση όσων πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ο φόβος περί δήθεν παντοδυναμίας Μητσοτάκη είναι διχαστικός και πολιτικά αστήρικτος».

Σχετικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το ΓΛΚ, απάντησε: «Ας είμαστε σοβαροί. Η αντιπολίτευση έρχεται με καθυστέρηση μιας κάλπης ώστε να επιβεβαιώσουμε αυτό που λέμε εδώ και ένα μήνα. Ότι μόνο η ΝΔ έχει κοστολογημένο πρόγραμμα από τις υπηρεσίες του ΓΛΚ, την ίδια ώρα που το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστολογείται στα 83 δισ. ευρώ και του ΠΑΣΟΚ στα 45-48 δισ. ευρώ. Ας καταθέσουν τα προγράμματα τους για να κοστολογηθούν».

Για τη μείωση των έμμεσων φόρων, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «παγίως διαστρεβλώθηκαν όσα είπαμε. Το μέτρο μείωσης ΦΠΑ πρέπει να έχει δύο παραμέτρους, εξασφαλισμένα δημοσιονομικά αντίμετρα και αποτελεσματικότητα. Έχει αποδειχθεί ότι αυτό ως μέτρο δεν έχει φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η μείωση των τιμών… Το να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε κατά 7 δισ. ευρώ τους φόρους την κυβέρνηση της ΝΔ που μείωσε 50 φόρους, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από το μήνυμα της κάλπης».

Για το debate Μητσοτάκη – Τσίπρα που τελικά δεν γίνεται, τόνισε: «Θα το κάναμε μόνο αν στις 21 Μαΐου είχαμε εκλογικό αποτέλεσμα που θα είχε στοιχεία αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι πρώτος. Αυτό έχει ήδη απαντηθεί από τους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέφερε το ζήτημα των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και τις καταγγελίες για στενή τους σχέση με το τουρκικό Προξενείο. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, όπως είπε, «προωθούν τις πιο ακραίες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας. Η σιωπή τους ισοδυναμεί με ενοχή. Η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος δεν γίνεται να επιτρέπει παρεμβάσεις τρίτων χωρών με αναθεωρητικές ορέξεις στα εσωτερικά μας. Ζητάμε να μας πουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αν σκοπεύουν να αποσύρουν ή όχι τους δύο βουλευτές».

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε», αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση του του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

«Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020», προσθέτει.

«Αντ' αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v