Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος η σύσκεψη Αρχηγών, ο Ι. Σαρμάς για υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Καλείται ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Τέλος η σύσκεψη Αρχηγών, ο Ι. Σαρμάς για υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου μισή ώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στις 13:00 ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη των αρχηγών ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ετσι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωράει στον σχηματισμό υπηρεσιακής.

Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στους υπηρεσιακούς και να τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση.

Η ανακοίνωση της ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v