Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Να ποια είναι η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Ο κ.Μητσοτάκης μαρτύρησε σήμερα το σχέδιο του να τσακίσει τους δανειολήπτες που έσωσαν τα σπίτια τους με το νόμο Κατσέλη”. “Στον πρωθυπουργό των δεκάδων ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις δεν αρέσει η δική μας για αναστολή των πλειστηριασμών, μιλάει ως εκπρόσωπος των funds”.

Τσίπρας: Να ποια είναι η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Τους πλειστηριασμούς ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία, προεκλογική, ομιλία στην Πάτρα, με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός σήμερα.

“Σήμερα, στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες, στην τελευταία συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε και μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επί λέξη”, είπε.

Και πρόσθεσε παραπέμποντας εμμέσως στο θέμα με τον κ.Κατρούγκαλο: “Τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Επειδή θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια”.

Ως εκ τούτου, ο κ.Τσίπρας εστίασε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

“Την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έγινε ποτέ, για 700.000 πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις, τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός”, τόνισε, προβάλλοντας ως βασικό καθήκον της νέας κυβέρνησης “να ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη”.

Για δεύτερη φορά δε, κατονόμασε την Λούκα Κατσέλη ως το πρόσωπο που θα έχει βασικό ρόλο στην εκπόνηση του νέου θεσμικού πλαισίου για το ιδιωτικό χρέος.

“Με τη συμβολή της Λούκας Κατσέλη, που το όνομά της έχει συνδεθεί με την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο και λεπτομερές σχέδιο”, είπε, παραπέμποντας στα κεντρικά σημεία του “Συμβολαίου Αλλαγής” που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλούμενος και τη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που παρουσίασε ο κ.Τσίπρας για την πρώτη ημέρα της νέας προοδευτικής κυβέρνησης, “είναι Συνταγματικός παραλογισμός”, απάντησε:

Αυτός που πέρασε δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις, τώρα δεν του αρέσει η δική μας. Επειδή θα χάσουν τα funds, επειδή μιλά σαν εκπρόσωπός τους. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη”.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ΠΝΠ θα αφορά σε: αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι να νομοθετηθεί το νέο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος - να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα (με μηδενισμό στις βρεφικές τροφές, στο ψωμί και στο γάλα), καθώς και να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στις ανώτατες Σχολές.

“Επί τέσσερα χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ. Από αυτόν που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και φροντίδα για τη μεσαία τάξη. Και την κατάντησε να ζει με κουπόνια”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Να δώσουμε κυβέρνηση αλλαγής και δικαιοσύνης

Ισχυρό ήταν και το μήνυμα που απηύθυνε εκ νέου ο κ.Τσίπρας στις προοδευτικές δυνάμεις, αποφεύγοντας κάθε απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα, από το Ηράκλειο, τον χαρακτήρισε “δήθεν προοδευτικό, δήθεν αριστερό, αδίστακτο”.

Επιμένοντας, πάλι, ενωτικά, είπε: “Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι εντολή προοδευτικής κυβέρνησης, όχι μόνο προς εμάς αλλά προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Σημαίνει ‘συνεννοηθείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας, δώστε στο λαό κυβέρνηση αλλαγής και δικαιοσύνης’.

Και θέλω σήμερα από εδώ, από τη δημοκρατική Αχαΐα, να απευθύνω κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας.

Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους και ελάτε να βάλουμε τέλος τον Εφιάλτη των Ελλήνων.

Ελάτε να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της Απλής αναλογικής για να φτιάξουμε από Δευτέρα κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας.

Παρέπεμψε μάλιστα “στο ηγέτη της προοδευτικής παράταξης, τον Ανδρέα Παπανδρέου”, και στην επιμονή του “να έχει μόνο ένα μέτωπο: με τη Δεξιά”.

Για δεύτερη φορά μάλιστα, μετά το Αγρίνιο, η ομιλία έκλεισε με το εμβληματικό τραγούδι “εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ΄την Ελλάδα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v