Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Οχι στους πατριώτες του... γλυκού νερού

Άνοιγμα του πρωθυπουργού σε όσους… αλληθωρίζουν δεξιά της ΝΔ. «Οι αντίπαλοί μας βρίσκονται σε ένα διαρκές πολιτικό βέρτιγκο». «Ο Διονύσης Σαββόπουλος λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του».

Μητσοτάκης: Οχι στους πατριώτες του... γλυκού νερού

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ έκανε από την Καστοριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι στην περιοχή και ευρύτερα στην βόρεια Ελλάδα, η κυβερνώσα παράταξη έχει απώλειες προς τα δεξιά της, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Απευθύνομαι και σε συμπολίτες μας που μπορεί να αλληθωρίζουν προς κόμματα και κομματίδια που μπορεί να κινούνται στα δεξιά της ΝΔ και θέλω να τους ζητήσω να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες με έργα και ποιοι είναι οι πατριώτες του… γλυκού νερού στα λόγια. Διότι εγώ υπερασπίστηκα τα εθνικά μας συμφέροντα με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να προσεγγιστούν οι εναπομείναντες αναποφάσιστοι: «Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά ελάτε να ενωθούμε σε ένα πλατύ ποτάμι προοδευτικού εκσυγχρονισμού και δημιουργικού πατριωτισμού… Να διεκδικήσουμε όλες τις ψήφους που είναι διεκδικήσιμες, ώστε το βράδυ της Κυριακής να μην υπάρχει σε κανέναν καμία αμφιβολία, ότι η ΝΔ θα είναι η νικήτρια που θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα «απίστευτο κρεσέντο χυδαιότητας, παραπληροφόρησης και fake news» από την αντιπολίτευση και εστίασε στο πρόσωπο του Διονύση Σαββόπουλου: «Είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μια πολιτική δήλωση. Ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τον πολιτικό μας χώρο, δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και είπε την άποψή του για την ανάγκη αυτοδύναμης ΝΔ. Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ τους. Ντροπή. Είναι το μόνο που μπορώ να πω για ένα κόμμα που, όταν άλλοι καλλιτέχνες εκφράζουν την άποψή τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοί, αλλά όταν οποιοδήποτε άλλος λέει κάτι διαφορετικό, τους στοχοποιούν και λοιδορούν».

«Σταθερότητα ή χάος»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η απλή αναλογική επαναφέρει ένα ακόμα δίλημμα, σταθερότητα ή χάος. Η χώρα σήμερα χρειάζεται επειγόντως σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Όχι ανίερες κομματικές συμμαχίες, παράγοντες αστάθειας, παράγοντες σχεδόν στα όρια της πολιτικής -μπορεί και πολιτειακής αποσταθεροποίησης».

Οι αντίπαλοι της ΝΔ, όπως είπε, «βρίσκονται σε ένα διαρκές πολιτικό βέρτιγκο. Ένα παράδοξο: από τη μία να υπάρχει μια συγκεκριμένη, ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ και από την άλλη να υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς. Έβγαλαν ένα καινούργιο… λαγό από το καπέλο, κυβέρνηση -λέει- ειδικού σκοπού για λίγους μήνες. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όμως ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Και ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, αλλά δεν μας λέει ποιον θέλει, μας το αφήνει για Kinder – έκπληξη. Και κάπου, σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, καραδοκεί και ο κ. Βαρουφάκης που λέει ‘’είμαι και εγώ εδώ, να μετατρέψω τα χρήματά σας σε Δήμητρες’’».

Άσκησε νέα κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε μια ανεξάρτητη κοστολόγηση των προγραμμάτων μας, αλλά σιωπή. Αν το έκαναν αυτό, θα αναδεικνυόταν για μια ακόμα φορά το ψέμα, η υποκρισία και ο αφόρητος λαϊκισμός τους».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εμείς τείνουμε πάντα χείρα φιλίας προς την Τουρκία, για να λύσουμε τη μόνη διαφορά μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι όμως ότι την επόμενη μέρα ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα επανέλθει; Ποιος είναι πιο κατάλληλος να διαχειριστεί μια κρίση με την Τουρκία; Αυτός που ξέρει να κτίζει συμμαχίες, που ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις, που έχει αποδείξει ότι στις κρίσεις της εξωτερικής πολιτικής μπορεί να τοποθετεί την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v