Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τη σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ

Η θέση τους δεν είναι με τον τυχοδιωκτισμό, αλλά με τον υπεύθυνο πατριωτισμό και το δημιουργικό εκσυγχρονισμό», υποστήριξε από το Ηράκλειο. Οι αδυναμίες της πρώτης τετραετίας γίνονται προτεραιότητες της δεύτερης.

Μητσοτάκης: Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τη σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέο «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προχώρησε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Ανδρουλάκης κοιτάζει στο παρελθόν και έχει καταλήξει να κάνει έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου και ακριβώς εκεί είναι που συναντιέται με τον κ. Τσίπρα. Λυπάμαι, αλλά η σύμπλευση αυτή δεν πιστεύω ότι είναι ο δρόμος που θέλουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Γιατί εκείνοι ξέρουν καλά ότι, μπορεί να είμαστε σε διαφορετικά κόμματα, αλλά μαζί αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό, κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, καταγγείλαμε την σκευωρία της Novartis, μαζί δικαιωθήκαμε».

Οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «ξέρουν ότι σήμερα ζούμε καλύτερα από το 2019. Ακόμα και αν εμείς βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και αυτοί μισοάδειο, πάντως δεν το βλέπουν άδειο και σπασμένο, όπως τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αρνούνται να ρισκάρουν όσα κατέκτησαν και να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που μέχρι χθες ήταν ο αντίπαλός τους. Όπως ξέρουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ότι με κάποιους από αυτούς μαζί πριν τέσσερα χρόνια ενωθήκαμε στο ρεύμα που άλλαξε σελίδα στη χώρα. Προβληματίζονται έτσι όταν βλέπουν ότι με την ψήφο τους μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό θα το σκεφτούν και δύο και τρεις φορές. Η θέση τους δεν είναι με τον τυχοδιωκτισμό, αλλά με τον υπεύθυνο πατριωτισμό και το δημιουργικό εκσυγχρονισμό», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου τα διλήμματα της κάλπης, έκανε λόγο για την «επικίνδυνη Βαβέλ που έχουμε απέναντί μας» και σημείωσε ότι «οι αντίπαλοί μας μιλούν μόνο για τον Μητσοτάκη, εγώ μιλώ για το μέλλον. Αυτή είναι η διαφορά μας. Προτιμώ τη σύγκριση, παρά τη σύγκρουση».

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου -όπως είπε- για να καταδείξει «τη μεγάλη σημασία μεταξύ των λόγων και πράξεων». Σημείωσε ότι «είμαι εδώ για να μιλήσω για τα στοιχήματα του μέλλοντος, αλλά και τα λάθη μας. Παρά την μεγάλη πρόοδο, δεν είναι όλα όπως τα θέλουμε. Οι αδυναμίες της πρώτης τετραετίας γίνονται προτεραιότητες της δεύτερης», σημείωσε.

Για τη νέα τετραετία, απευθυνόμενος στους πολίτες του Ηρακλείου, ανέφερε: «Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία καλύτερων αμοιβών για όλους, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για καλύτερη υγεία, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

Άφησε δε αιχμή για τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «εμείς δεν ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για την κοστολόγηση του προγράμματός μας και το θέτουμε στην κρίση οποιουδήποτε αξιολογητή». Όπως είπε, «δεν μας λένε που θα βρεθούν τα 83 δις, ο κ. Τσίπρας σφυρίζει αδιάφορα κάθε φορά που του λέμε τα προγράμματά μας να αξιολογηθούν από ανεξάρτητο φορέα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν θα ψηφίσουμε μόνο για την οικονομία και την υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος θα έχει αύριο στα χέρι του το τιμόνι της χώρας».

Έστειλε δε νέο μήνυμα προς την Αλβανία: «Κάποιοι πήραν την απάντησή τους με την νίκη του ομογενή μας, του Φρέντη Μπελέρη. Απομένει στην Αλβανία να επανέλθει στο κράτος δικαίου με την απελευθέρωσή του».

Η ψήφος της Κυριακής, ανέφερε πρωθυπουργός, «θα είναι μήνυμα σιγουριάς στο εσωτερικό και μήνυμα ισχύος στο εξωτερικό». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v