Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοικτό

Στην αποχή και στη χαλαρή ψήφο τα «κλειδιά» που παρουσίασε από την Ηγουμενίτσα. «Η συμμετοχή των πολιτών είναι αυτή που θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις».

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοικτό

«Θέλω να είμαι ελικρινής, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απολύτως ανοικτό αυτή την ώρα που μιλάμε».
Με τη φράση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε, από την Ηγουμενίτσα, τη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Δηλαδή, την αποτροπή της αποχής και της χαλαρής ψήφου.

«Το αποτέλεσμα είναι ανοικτό διότι εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν», εξήγησε. Και πρόσθεσε:

«Αν πάνε οι 450.000 νέοι που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά, οι συμπολίτες μας που θέλουν να ρίξουν ψήφο τιμωρίας για αυτά που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν αποφασίσουν να γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές, τότε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα του φτάσουν του κ. Μητσοτάκη οι ημέρες για να πακετάρει».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν θα πω αν είναι αληθινές ή ψεύτικες, θα πω ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι αυτή που θα τις διαψεύσει. Σας ζητώ να διαψεύσετε τις προβλέψεις που λένε ότι θα έχει άλλη μία τετραετία αλαζονείας, αδιαφορίας, στοχοποίησης». Θα τον αφήσετε;

Και κατέληξε θέτοντας το κεντρικό δίλημμα:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του. Έχει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, να λεηλατήσει τη νέα γενιά και να στείλει τους νέους στο εξωτερικό, να υποβαθμίσει κι άλλο τα πανεπιστήμια για να δίνει πελατεία στα κολέγια, να συνεχίσει τη μεγάλη αναδιανομή πλούτου με τις επιδοτήσεις στα καρτέλ.

Κυρίως, όμως, έχει να συνεχίσει τη μεγαλύτερη αναδιανομή της περιουσίας από μεσαία τάξη προς τους ισχυρούς, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, 700.000 νοικοκυριά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νύχια των funds. Θα τον αφήσετε; Θα ψηφίσετε χαλαρά;».

Στις 21 Μαΐου υπάρχει ψήφος για τη ζωή μας, για την αλλαγή, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτευχθεί προοδευτική κυβέρνηση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v