Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή στη ζωή μας

“Εφτά και μία μείνανε για να σηκωθεί πάλι ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα, για τη μεγάλη αλλαγή”. Μήνυμα στον Ν. Ανδρουλάκη: "Πώς θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι των υποκλοπών στη φυλακή; Με κυβέρνηση Μητσοτάκη;”

Τσίπρας: Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή στη ζωή μας

Με τη βεβαιότητα “στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας” μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο, εφτά ημέρες πριν από την τελική στροφή προς τις κάλπες.

“Εφτά και μία μείνανε, πάμε για τη μεγάλη νίκη, για να σηκωθεί και πάλι ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα, για τη μεγάλη αλλαγή”, πρόσθεσε, εξηγώντας εκ νέου ότι τα συνθήματα ανήκουν στην Ιστορία και τα επαναφέρει η ίδια η ζωή. Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού “εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα” που έχει συνδεθεί με την εποχή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ). 

Επικαλέσθηκε άλλωστε και ονομαστικά τον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας ότι εκείνος έκανε μονομέτωπο αγώνα κατά της Δεξιάς και όχι διμέτωπο απέναντι στις προοδευτικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στις τηλεφωνικές υποκλοπές, επισήμανε ότι “δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, αλλά είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα”, αναδεικνύοντας και την επιχείρηση συγκάλυψης που έκανε η κυβέρνηση.

Για να καταλήξει με τα εξής λόγια:

- “Τώρα επιχειρούν να το ξεπλύνουν με τη ψήφο του λαού. Και αναρωτιέμαι απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ: Θα ξεπλύνετε με τη ψήφο σας το βιασμό της δημοκρατίας; Θα δώσετε λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, ανεξέλεγκτος και ακόμη πιο επικίνδυνος;

- Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει και στον κ. Ανδρουλάκη. Πώς θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη φυλακή; Με κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;

Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη ημέρα;

- Από τη μια, ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να σας ελέγχει και να σας έχει στο τσεπάκι του.

- Από την άλλη, στην προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνηση που θα φέρει τη κάθαρση και θα θέσει τους υπαίτιους του παρακράτους προ των ευθυνών τους, από την άλλη;”.

Η αδικία χρηματοδοτείται, η δικαιοσύνη απαγορεύεται

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του κόμματός του και στις κυβερνητικές κατηγορίες ότι δεν είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο, λέγοντας:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε από νωρίς τα χαρτιά του. Καταθέσαμε το τετράπτυχο των βασικών δεσμεύσεων της προοδευτικής κυβέρνησης που απαντούν στο αίτημα της αλλαγής και της δικαιοσύνης.

  • Αύξηση μισθών
  • Μείωση τιμών.
  • Ρύθμιση χρεών.
  • Δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό, κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Αυτό είναι το δικό μας Συμβόλαιο της Αλλαγής. Με 11 άρθρα και έναν βασικό όρο: Δικαιοσύνη για όλους. Και ανησύχησε το καθεστώς.

Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, φωνάζουν. Γι’ αυτούς οι απευθείας αναθέσεις 10 δις βγαίνουν μια χαρά, αλλά ποτέ δεν βγαίνει ο λογαριασμός όταν αφορά μισθούς, εισοδήματα, κοινωνική προστασία, κοινωνικό κράτος.

Με άλλα λόγια, η αδικία χρηματοδοτείται αφειδώς, αλλά η δικαιοσύνη απαγορεύεται”.

Ως εκ τούτου, το εκλογικό δίλημμα της ερχόμενης Κυριακής το συνόψισε με τη φράση: “Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή στη ζωή μας;”.

“Εσένα θα ξεχάσουμε”

Με αφορμή την συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, στην οποία είχαν γίνει θηριωδίες από τους Γερμανούς κατακτητές, ο κ.Τσίπρας παρέπεμψε στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

“Όπως έλεγε ο Μανώλης Γλέζος ‘και ένα ευρώ να είναι οι πολεμικές επανορθώσεις εμείς θα το διεκδικούμε’. Ο κ. Μητσοτάκης όμως μας είπε προχθές μέσω του κ. Σκέρτσου, να τις ξεχάσουμε.

Του απαντάμε από το ηρωικό Αγρίνιο: Εσένα θα ξεχάσουμε από τις 22 Μάη και μετά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v