Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι των υποκλοπών

Να αφήσει ο κ. Ανδρουλάκης τους ανιστόρητους διμέτωπους και να σκεφτεί. Ρελάνς με το πρόγραμμα της ΝΔ: «αλήθεια, τι κόστος έχει για τις ζωές μας;». Η ΠΝΠ που θα καταθέσει την πρώτη μέρα.

Τσίπρας: Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι των υποκλοπών

“Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους, θα αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και θα ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο κ.Ανδρουλάκης ας αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους. Πιστεύει αλήθεια πως αυτό μπορεί να γίνει με μια κυβέρνηση της ΝΔ του κ.Μητσοτάκη; Προφανώς, και δεν θα γίνει ποτέ”.

Με αυτή τη φράση, μιλώντας στην Καβάλα, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ένα από τα βασικά διλήμματα της κάλπης, προκαλώντας εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να αναλάβει τις ευθύνες του, μετά τη δική του δέσμευση “να πάνε φυλακή οι υπαίτιοι των υποκλοπών”.

Την μεγάλη επίθεση την επιφύλαξε για τον κ.Μητσοτάκη, επικεντρώνοντας σε όσα αφήνει η πολιτική του στο κοινωνικό πεδίο, ενώ συμπύκνωσε τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Δεν ήξερε, λέει, ο κ.Μητσοτάκης για την κατάσταση στους σιδηρόδρομους που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, δεν ήξερε ότι από το διπλανό του γραφείο παρακολουθούσαν το μισό πολιτικό σύστημα. Φτάνει πια με τους γόνους, την αναξιοκρατία, πάμε να γίνουμε μία πραγματική Δημοκρατία”, είπε.

“Ε, πάει πολύ”

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε “ψέμα” τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι το ΓΛΚ κοστολόγησε αρνητικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (“είναι απολύτως δίκαιο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό”), ενώ αντέστρεψε το ερώτημα για το τι “υπόσχεται” το πρόγραμμα της ΝΔ.

“Το πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη, αλήθεια, τι κόστος έχει; Η απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ο φραγμός της Κεραμέως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που έκλεισε Σχολές υπέρ των ιδιωτικών Κολεγίων, η απαξίωση του ΟΣΕ που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, οι απλήρωτες υπερωρίες, η μαύρη εργασία των νέων; Το κόστος είναι ανυπολόγιστο για τις ζωές μας”.

“Αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια κατηγορούν εμάς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια για μη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτοί που χρωστούν, ως κόμμα, 400 εκατ. ευρώ. Ε, πάει πολύ”, πρόσθεσε.

“Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους”

Με τη διαβεβαίωση ότι “δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους”, ανέπτυξε τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: “13η σύνταξη και αναδρομικά, μισθός 2.000 ευρώ για πρωτοδιοριζόμενο γιατρό, ξεπάγωμα των τριετιών για τους μισθωτούς, αυξήσεις 10% στους δημόσιους υπαλλήλους”.

Κυρίως, εστίασε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα τρία άρθρα που θα καταθέσει “την πρώτη ημέρα” η προοδευτική κυβέρνηση:

  • Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να ψηφισθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον κατώτατο συντελεστή με μηδενικό για τα τρόφιμα άμεσης ανάγκης και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στων κατώτερο συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ. .
  • Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Σχολές από φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v