Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Σας μεταφέρω ισχυρό μήνυμα νίκης

«Μην ακούτε τι λένε και τι γράφουν, οι συσχετισμοί έχουν ήδη μεταστραφεί». Το know how στις αποστασίες και η επίμονη άρνηση Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ των δύο, «ακόμα και στην πρόταση του Mega».

Τσίπρας: Σας μεταφέρω ισχυρό μήνυμα νίκης

«Aπλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις γιατί το μέτωπό μου είναι σταθερά απέναντι στη Δεξιά», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της αντίπαλης καμπάνιας.

«Σας μεταφέρω ένα ισχυρό μήνυμα: οι συσχετισμοί έχουν ήδη μεταστραφεί, μην ακούτε τι λένε και τι γράφουν, έτσι έκαναν πάντα. Γυρίζω όλη τη χώρα, κανείς δεν ήρθε να μου πει "σας ψηφίσαμε το 2019 αλλά δεν θα σας ψηφίσουμε τώρα”, είπε, υπενθυμίζοντας ότι το ποσοστό της ήττας (το ’19) ήταν 32%.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε αναλυτικά τη σημασία που έχει η εκλογική πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ («το κόμμα που θα βγει πρώτο θα πάρει την πρώτη διερευνητική εντολή»), επισημαίνοντας ότι, εάν αυτό συμβεί υπέρ της ΝΔ, το ενδεχόμενο «κυβέρνησης κουρελού», δηλαδή πολύχρωμης με βουλευτές και από άλλα κόμματα είναι ισχυρό, καθώς, μεταξύ άλλων, «η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το know how στις αποστασίες».

Το σύνθημα που έθεσε, ως εκ τούτου, είναι «Μητσοτάκης ή Αλλαγή», καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν τι θα σημαίνει για τη ζωή τους το εκλογικό αποτέλεσμα. Και για ποιο λόγο «πρέπει να πανηγυρίσετε εσείς και όχι το Μαξίμου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος

Nωρίτερα, από τα Γρεβενά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς «στην αισχροκέρδεια, στην αδικία, στις ανισότητες, στην ανασφάλεια, σ' αυτά που βλέπουμε καθημερινά να μας πνίγουν».

Ενώ, αναφερόμενος στη νέα άρνηση του κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ ανάμεσά τους, τόνισε:

«Αν είχε επιχειρήματα ο κ. Μητσοτάκης να τους πείσει, θα ερχόταν σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί μου, face to face, ενώπιος ενωπίω, για να τα αντικρούσει. Δεν έρχεται, έχει αποφασίσει να πάει στο ντιμπέιτ όλων. Αλίμονο. Αλλά ξέρετε τι κανονισμούς έβαλε σ' αυτό το ντιμπέιτ; Να μην μπορεί κανένας να ρωτήσει τον άλλο. Να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερη ερώτηση. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, να θέλει κανείς να γίνει ξανά πρωθυπουργός και να μη δέχεται την πρόσκληση τηλεοπτικών καναλιών να κάτσει με τον βασικό του αντίπαλο σε μια ελεύθερη συζήτηση».

Και πρόσθεσε: «Αναρωτιέμαι γιατί αυτή την πρόταση την έκανε μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA; Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ γιατί δεν την κάνει; Ο ΑΝΤ1, ο ΑLPHA, ο STAR; Πιστεύουν ότι δεν θα έχει τηλεθέαση μια τέτοια αντιπαράθεση; Μια τέτοια ουσιαστική συζήτηση; Πιστεύουν ότι δεν θα είναι χρήσιμη; Γιατί στη Γαλλία την κάνει ο Μακρόν; Γιατί στη Γερμανία την έκανε ο Σολτς; Γιατί στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, σε όλες τις σοβαρές χώρες κάνουν τέτοια συζήτηση; Όσο κι αν φοβάται ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα, το είπα και χθες, ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Κι εμείς θα τον βγάλουμε από το καβούκι του, θα τον ξετρυπώσουμε μέχρι τις 21 Μάη, δεν υπάρχει αμφιβολία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v