Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείδωσε ένα debate των πολιτικών αρχηγών

Συνολικά 5 +1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα διεξαχθεί στις 10 Μαϊου. Συμφωνήθηκε συντονιστής να είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Κλείδωσε ένα debate των πολιτικών αρχηγών

Στην απόφαση να γίνει τελικά ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέλειξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

«Το debate θα είναι ένα με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την Τετάρτη 10 Μαΐου» μετέδωσε η ΕΡΤ τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς. Ο δημοσιογράφος δεν θα έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Το debate, διάρκειας τριών ωρών, θα το δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Συνολικά 5 +1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική -άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί- διαφάνεια, υγεία -παιδεία-περιβάλλον. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις.

Σκέρτσος: Απορρίφθηκε από όλους η θέση ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερο debate

Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας, εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Ακης Σκέρτσος, «επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός.

Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διενέργεια ενος δεύτερου debate, απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση, η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v