Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύριο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

«Επιθυμούμε και βλέπουμε τη χρησιμότητα για ένα debate 6 κομμάτων ώστε να καταδειχθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Αύριο, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αυτό έκανε γνωστό ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με όλους τους υποψηφίους.

Για το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «επιθυμούμε και βλέπουμε τη χρησιμότητα για ένα debate 6 κομμάτων ώστε να καταδειχθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις».

Τόνισε εξάλλου ότι η ΝΔ θα καταθέσει σχετικό γραπτό υπόμνημα στη διακομματική επιτροπή προκειμένου το θέμα να συζητηθεί άμεσα.

Αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις έξω από τη Βουλή».

Για τις εξελίξεις στην Ελληνική Λύση και τις καταγγελίες Βελόπουλου σε βάρος της κυβέρνησης, έκανε λόγο για την «απόλυτη Βαβέλ» και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης της ΝΔ με την Ελληνική Λύση, είμαι κατηγορηματικός».

O κ. Σκέρτσος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση: «Το αφήγημα περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας κατέρρευσε πριν καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος».

Με αφορμή και χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη, κατήγγειλε ότι «με το κυβερνητικό πρόγραμμα των 46 δις ευρώ και της κρατικοποίησης τραπεζών και εταιρειών ενέργειας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν ανάγκη το σύστημα ‘’Δήμητρα’’ του κ. Βαρουφάκη για να τινάξει τα πάντα στον αέρα».

Από την άλλη, όπως είπε, «το δικό μας σχέδιο είναι καλά μελετημένο, σωστά σχεδιασμένο και με ακρίβεια κοστολογημένο, δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 8 με 9 δις ευρώ την τετραετία. Η μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή που εξ αρχής έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος αλλά όχι ενός χρώματος».

Απέδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση «μεγάλη αμηχανία για το πρόγραμμα της ΝΔ» και εξέφρασε τη διαπίστωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει υιοθετήσει αυτολεξεί συνθήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 7 δισ. πρόσθετους φόρους, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε 50 φόρους και αφαίρεσε αυτά τα 7 δισ. ευρώ». Έχουμε αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 29 δισ. ευρώ, από εκεί έρχονται τα έσοδα».

Για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αβαντάρει το Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας στις αρχές Απριλίου ζήτησε συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη. Το να τον χρεώνει τώρα στη ΝΔ είναι αστείο αλλά και επικίνδυνο».

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να διώξει τα νέα παιδιά από τις κάλπες

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να διώξει τα νέα παιδιά από τις κάλπες, γιατί τρέμει την ψήφο τους. Δεν θα τα καταφέρει», αναφέρει δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, για τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Κ. Σκέρτσο, την επόμενη των εκλογών θα συζητάμε για το πώς οι νέοι έκαναν cancel τον κ. Μητσοτάκη.
Τα παιδιά μας, θα σας πουν πρώτοι, ότι το πάρτι τελείωσε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v