Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η… δεξιά πολυκατοικία

Οι φιλοδοξίες και τα… πάθη των νέων ενοίκων της. Ο ρόλος-κλειδί του κόμματος Κασιδιάρη και οι αναταράξεις στην Ελληνική Λύση. Η αυτόνομη(;) κάθοδος του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου και οι υπόλοιπες κινήσεις.

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η… δεξιά πολυκατοικία

Σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, που ενδεχομένως να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σκηνικό το βράδυ της 21ης Μαΐου, εξελίσσεται ο χώρος δεξιά της ΝΔ.

Τα «διαμερίσματα» της πολυσυζητημένης… δεξιάς πολυκατοικίας έχουν πλέον άλλους ενοίκους σε σχέση με το παρελθόν (ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή κ.α.), ωστόσο και πάλι, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτοί καθίστανται ρυθμιστές του εκλογικού αποτελέσματος. Σε τι βαθμό θα είναι αυτό μένει να φανεί σε 24 μέρες, όμως δεδομένο είναι ότι ένα έντονο παιχνίδι παρασκηνίου, παζαριών και χτυπημάτων πάνω και κάτω από τη ζώνη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τρία είναι τα ζητούμενα που θα απαντηθούν στις κάλπες και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού χάρτη, ενόψει της επόμενης μέρας: Η δυναμική της Ελληνικής Λύσης, η οποία -ενώ έδειχνε δημοσκοπικά ανεβασμένη- ξαφνικά ταλανίζεται από επικίνδυνες εσωτερικές αναταράξεις, η πορεία του εθνικιστικού κόμματος Έλληνες (ή των ψηφοφόρων του) του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και η προσπάθεια των μικρότερων κομμάτων να κερδίσουν ό,τι περισσότερο μπορούν, προσδοκώντας οφέλη στο μετεκλογικό σκηνικό.   

Οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, μετά από πολλά σενάρια και φήμες, υπέβαλαν χθες το βράδυ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δήλωση συμμετοχής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές (με τυπικό πρόεδρο τον Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη), στις οποίες όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν. Ο έγκλειστος στις φυλακές, με την κατηγορία της συμμετοχής του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, θα περιμένει την ετυμηγορία του αρμόδιου τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου την επόμενη εβδομάδα για το αν θα φτάσει μέχρι τέλους ή θα αποκλειστεί, λόγω της σχετικής τροπολογίας που έφερε η Κυβέρνηση πρόσφατα στη Βουλή και υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όλες οι σφυγμομετρήσεις αποτυπώνουν μεγάλη δυναμική στο συγκεκριμένο κόμμα και άνετη είσοδό του στη Βουλή, με το μεγάλο ερώτημα να είναι προς τα πού θα κινηθούν αυτοί οι ψηφοφόροι στην περίπτωση που απαγορευτεί η κάθοδος των «Ελλήνων» στις εκλογές.

«Κόκκινη κάρτα»

Ένα σενάριο θέλει ως αποδέκτη τους τον επικεφαλής του κόμματος ΕΑΝ, τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος μέχρι πριν από λίγα 24ωρα φερόταν να έχει συμφωνήσει με τον Κασιδιάρη να ριχθούν από κοινού στη μάχη, υπό τη στέγη του ΕΑΝ. Αυτή η σύμπραξη δεν προχώρησε, σύμφωνα με ορισμένους, επειδή διαφώνησαν. Κατ’ άλλους, όμως, με στόχο να μην αποκλειστούν και οι «Έλληνες» και το ΕΑΝ από την εκλογική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, να λάβει το πράσινο φως ο κ. Κανελλόπουλος και στη συνέχεια να στηριχθεί από τον Ηλία Κασιδιάρη, εφόσον αυτός έχει δει «κόκκινη κάρτα» από τον Άρειο Πάγο. Βεβαίως το συγκεκριμένο σενάριο δεν επιβεβαιώνεται από καμία από τις δύο πλευρές, ενώ διαψεύδεται και το «φλερτ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με το κόμμα Πατριωτική Ένωση των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Με τους τελευταίους φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις η μέχρι πριν από λίγες μέρες βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, που αποχώρησε, όπως και ο Αντώνης Μυλωνάκης, από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον σε ακήρυχτο πόλεμο, οι απειλές για αποκαλύψεις δίνουν και παίρνουν, όπως και αυτές για την επίλυση των διαφορών τους μέσω… Δικαιοσύνης.  

Αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να εισπράξουν κέρδη από τους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες -και όχι μόνο από αυτούς- εμφανίζονται οι επικεφαλής της Εθνικής Δημιουργίας, Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, που αυτοπροσδιορίζονται ως «μια σοβαρή και σταθερή εθνική και πατριωτική επιλογή».

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, εμφανίζεται αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές αυτόνομα και μάλιστα έχει απευθύνει ανοιχτή  πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Τη δική της προσπάθεια κάνει και η Αφροδίτη Λατινοπούλου με την Πατρίδα, η οποία, αφού τα… έσπασε με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με τον οποίο συμπορεύτηκαν για λίγο, ανακοίνωσε πρόσφατα τη μεταγραφή στο κόμμα της του μοντέλου Εύης Βατίδου.

Αντίθετα, την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές με το κόμμα του, Έλληνες Ριζοσπάστες, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v