Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alco: Στις 6,2 μονάδες προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Πώς εκτιμάται η εκλογική δύναμη των κομμάτων στο νέο γκάλοπ. Τι απαντούν οι πολίτες στο εάν επιθυμούν νέες εκλογές, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, ή κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Alco: Στις 6,2 μονάδες προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 6,2 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαρισμό της τηλεόρασης του Alpha.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 31,6% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία επιστρέφουν στη ΝΔ ψηφοφόροι που είχαν μετακινηθεί στην γκρίζα ζώνη μετά τα Τέμπη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,6 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χαμηλώνει στο 8,9% (από 9,3%) το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,1%, η Ελληνική Λύση στο 3,8%, το ΜέΡΑ25 στο 3,7%, το κόμμα Κασιδιάρη 3,2%.

Η ΝΔ εμφανίζεται να επανασυσπειρώνει το ακροατήριό της καθώς ανεβάζει σχεδόν στα προ της τραγωδίας των Τεμπών επίπεδα. Ειδικότερα έχει συσπείρωσε 74%, έναντι 68% τον Φεβρουάριο και 77% τον Μάρτιο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 51% απαντά ότι επιθυμεί νέες εκλογές, από ό,τι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25.

Επίσης το 62% απαντά ότι επιθυμεί δεύτερες κάλπες, αντί για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα εάν το σύστημα της απλής αναλογικής συνιστά ευκαιρία για ψήφο διαμαρυρίας, το ποοσοστό όσων απαντούν θετικά μειώνεται εντυπωσιακά σε σχέση με τον Μάρτιο, όπου το θυμικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη ήταν στα ύψη.

Τώρα το 25% απαντά «ναι» (από 30% τον Μάρτιο) έναντι 61% που απαντά αρνητικά (από 54% τον Μάρτιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v