Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος ή λιβανιζόμενος

Αιχμηρή απάντηση από την Κω για το “όχι” στο debate. “Αφού λέει ότι το δίλλημα των εκλογών είναι ‘Μητσοτάκης ή Τσίπρας’ γιατί κρύβεται;”. “Κυβέρνηση σχηματίζουν οι νικητές, όχι οι ηττημένοι. Κάναμε και λάθη αλλά δεν φάγαμε λεφτά”.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος ή λιβανιζόμενος

Απάντηση από την Κω, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον απερχόμενο πρωθυπουργό, μετά την απόρριψη του αιτήματος του για debate ανάμεσά τους, πέραν αυτού μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

“Θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος ή λιβανιζόμενος από τους δημοσιογράφους της αρεσκείας του”, είπε, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επιλέγει τους δημοσιογράφους που θα μιλήσουν μαζί του στον τηλεοπτικό αέρα.

“Ο κ.Μητσοτάκης φοβάται τόσο που δεν τολμά να έλθει σε μία τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τη μια μια λέει ότι το δίλλημα των εκλογών είναι ‘Μητσοτάκης ή Τσίπρας’ και την άλλη κρύβεται. Και να θέλει να κρυφτεί από εμένα το καταλαβαίνω, αλλά να θέλει να κρυφτεί και από τους δημοσιογράφους; Να επιλέγει ποια παρουσιάστρια θα του πάρει συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μη και τον ρωτήσουν τίποτα έξω από τα σκονάκια του, πρώτη φορά βλέπω συμβαίνει για πρωθυπουργό. Τέτοια είναι η αυτοπεποίθησή του”, τόνισε.

Με ειρωνία δε, σχολίασε το προεκλογικό σποτ της ΝΔ: “Ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ και μας είπε ότι θέλει καλύτερους μισθούς, αποτελεσματικό κράτος και καλύτερο ΕΣΥ. Αλήθεια, επί τέσσερα χρόνια ποιος κυβερνούσε, ο σωσίας του;

Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει; Σε λίγο θα πετάξει τη γραβάτα και θα φωνάζει δικαιοσύνη παντού!
Αλλά δε μας εκπλήσσει. Ο άνθρωπος που γαλουχήθηκε στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τώρα επιχειρεί και υποκλοπές ξένης ιδεολογικής ιδιοκτησίας. Μια φορά υποκλοπέας, σε όλα υποκλοπέας”.

Θέλουμε και, πια, ξέρουμε

Ο κ.Τσίπρας ανέπτυξε το “θέλουμε και ξέρουμε” που αποτελεί κεντρικό σημείο στις ομιλίες του.

“Όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει για τέσσερα πράγματα:
- Αύξηση μισθών.
- Μείωση τιμών.
- Ρύθμιση χρεών.
- Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Ξέρουμε, γιατί είμαστε πια πιο έμπειροι από ποτέ, πώς αυτά θα γίνουν πράξη”, είπε.

Και επέμεινε εμφατικά στον στόχο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: “Δεν σχηματίζουν ποτέ κυβέρνηση οι ηττημένοι.Κυβερνήσεις σχηματίζουν πάντα και παντού οι νικητές”.

Κάναμε και λάθη αλλά δεν φάγαμε λεφτά

Δίνοντας έναν συναισθηματικό και αυτοκριτικό τόνο, ο κ.Τσίπρας πρόσθεσε: “Ξέρετε ότι δεν είμαστε γόνοι, δεν είμαστε επαγγελματίες της εξουσίας, δεν ανήκουμε σε δυναστείες που για δεκαετίες κυβερνούν τη χώρα. Μας γνωρίσατε, γνωριστήκαμε, στη μάχη. Όταν με τη χώρα χρεοκοπημένη, διαλυμένη, ήμασταν αναγκασμένοι να συμμαζέψουμε το χάος που άφησαν οι προηγούμενοι.

Δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το κράτος, το κράτος με το ρουσφέτι, με τη διαφθορά, με τη διαπλοκή. Δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το δημόσιο χρέος.

Βρεθήκαμε στις πιο δύσκολες στιγμές που βρέθηκε η ελληνική οικονομία και η χώρα. Και είχαμε υποχρέωση βγάλουμε με θυσίες τη χώρα από το βάλτο που άλλοι την έριξαν.

Να ρυθμίσουμε το χρέος που άλλοι συσσώρευσαν. Να μαζέψουμε 37 δισεκατομμύρια στο δημόσιο Ταμείο, που άλλοι άφησαν άδεια.

Δεν τα βάλαμε στις τσέπες μας, δεν τα βάλαμε στους λογαριασμούς μας, δεν τα βάλαμε σε off-shore. Έχουμε λευκό πολιτικό μητρώο σε αντίθεση με άλλους.

Κάναμε και λάθη, υπηρετώντας όμως μια σωστή πολιτική. Κάναμε και λάθη και μάθαμε από αυτά”.

Δεν ήξερε…ο ανήξερος για το Turkaegean;

Δεδομένου ότι μιλούσε στην καρδιά της Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στην περίφημη διαφημιστική καμπάνια Turkaegean της γείτονος:

“Ξέρετε καλύτερα απ’ όλους ότι έχουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα, εδώ δίπλα σας είναι και η ιστορία σας έταξε στην πρώτη γραμμή.

Και αναγνωρίζετε ακόμα περισσότερο απ’ όλους την ανάγκη μιας σοβαρής, αποφασιστικής και εθνικά υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής.

Πείτε μου τώρα, τι μπορεί να σκεφτεί ένας κάτοικος των Δωδεκανήσων βλέποντας τις καταχωρήσεις για το Turkaegean;

Τι μπορεί να σκεφτεί για την κυβέρνηση που επέτρεψε να συμβεί αυτό; Πιάστηκαν πάλι στον ύπνο; Δεν ήξερε πάλι ο ανήξερος πρωθυπουργός;

Όπως δεν ήξερε την έκθεση του κ. Τσιόδρα, για τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ;

Όπως δεν ήξερε για τις υποκλοπές; Όπως δεν ήξερε, όπως πρόσφατα δήλωσε, για την κατάσταση των σιδηροδρόμων;”.

Νησιωτικό Ισοδύναμο

Τιμώντας τον πρόωρα χαμένο βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο Μεταφορικό Ισοδύναμο που είχε εκπονήσει και υλοποιήσει ως υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνοντας ένα ακόμα μέτρο ανακούφισης των νησιωτών: το Υγειονομικό Ισοδύναμο.

Δηλαδή μία στοχευμένη δέσμη παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της υγειονομικής ανισότητας μεταξύ νησιωτικής περιφέρειας και κέντρου, την οποία παρουσίασε αναλυτικά.

Όπως αναμενόταν δε, ανακοίνωση την υποψηφιότητα του στην περιφέρεια Δωδεκανήσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v