Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει το θέμα του debate ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη με Ελ. Ακρίτα στο Επικρατείας

Τα δύο αιτήματα για δημοσκοπήσεις και τετ α τετ των δύο πολιτικών αρχηγών. Νέες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια, στο Επικρατείας πιθανότατα η Ελ. Ακρίτα. Σκληρό «διμέτωπο» από Ν. Ανδρουλάκη.

Ανεβάζει το θέμα του debate ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη με Ελ. Ακρίτα στο Επικρατείας
Με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών το Σάββατο, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη δημόσια συζήτηση δύο ζητήματα τα οποία θα αναδεικνύει συνεχώς, ενώ θα τα θέσει και επισήμως στη Διακομματική εκλογική επιτροπή.
  • Να γίνουν δύο τηλεαναμετρήσεις: η μία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και η άλλη ανάμεσα στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα, δεδομένου ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές («εγώ ή ο Τσίπρας»).
  • Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να δίνουν στη δημοσιότητα τα «πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα» των μετρήσεων, δηλαδή αυτά που καταγράφονται πριν παρέμβουν για τα συμπεράσματα οι δημοσκόποι.

Η αρνητική απάντηση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου στο αίτημα που διατύπωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου δεν έδειξε να πτοεί την Κουμουνδούρου. Ειδικά το αίτημα για debate θα το «σηκώνει» με επιμονή, προκειμένου να αναδειχθεί ο «φόβος» του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε ένα τετ α τετ με τον βασικό αντίπαλό του.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα, μιλώντας στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, αμφισβήτησε ευθέως τις «δημοσκοπικές μπάρες» που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι οι πραγματικές «μπάρες» θα εμφανιστούν το βράδυ της 21ης Μαΐου, με την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Με Ελ. Ακρίτα στο Επικρατείας;

Πέραν τούτων, στην τελική ευθεία έχει μπει η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα είπε το «ναι» στον κ. Τσίπρα, δεδομένου ότι η πρότασή της είχε γίνει από καιρό αλλά η ίδια το σκεφτόταν. Η Κουμουνδούρου επισήμως δεν επιβεβαιώνει και δεν διαψεύδει την εξέλιξη, καθώς το Επικρατείας θα παρουσιαστεί στο σύνολό του από τον κ. Τσίπρα σε ειδική εκδήλωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι ο καθηγητής Ιατρικής στο Harvard Όθωνας Ηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος και των απόδημων ψηφοφόρων.

Αντιθέτως, ανακοινώθηκε επισήμως χθες άλλη μία «έκπληξη» στα ψηφοδέλτια: η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά θα είναι υποψήφια του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης.

Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι ο καθηγητής Ιατρικής στο Harvard Όθωνας Ηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος και των απόδημων ψηφοφόρων.

Τις επόμενες ώρες, μετά την πολιτική κηδεία της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά (στον προαύλιο χώρο του ΣΦΕΑ, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ στις 11:30 σήμερα το πρωί), ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Κω, συνεχίζοντας το πυκνό πρόγραμμα των περιοδειών του.

Όπως έχουν σημειώσει τις προηγούμενες ημέρες, είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα Δωδεκάνησα, ως ένδειξη τιμής στον πρόωρα χαμένο βουλευτή Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος εκλεγόταν σε  αυτή τη νησιωτική περιφέρεια. Δική του επιτυχία, άλλωστε, όταν ήταν αν. υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, είχε αποτελέσει η θέσπιση του μεταφορικού ισοδυνάμου για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, που τους έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί «κατεβαίνουν» ως υποψήφιοι βουλευτές σε τρεις εκλογικές περιφέρειες και την επομένη των εκλογών ανακοινώνουν ποια έδρα θα κρατήσουν.

Σκληρός διμέτωπος από Ν. Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει επίσης το πρόγραμμα περιοδειών, με κύριο χαρακτηριστικό την ένταση του «διμέτωπου» απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ ή, ακριβέστερα, απέναντι στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Εμείς δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο περιθώριο και στο παρασκήνιο. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσουν ένα παλιό παρελθόν τα δύο συστήματα εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις κράτος δικαίου, μια ανθεκτική και συνεκτική κοινωνία, δίκαιη ανάπτυξη, ευημερία για όλους τους πολίτες, όχι τους αρεστούς», είπε χθες σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δε, κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη για προβοκατόρικο λόγο αφού επιμένει να μιλά για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί από κανέναν θέμα τέτοιας κυβερνητικής συνεργασίας.

Όπως σημειώνουν, «ο απερχόμενος πρωθυπουργός… το τερμάτισε» προχθές, μιλώντας για κυβερνητικό σχήμα που θα έχει «πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο».

«Ο κ. Μητσοτάκης περιφέρει το σκιάχτρο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και λέει "ψηφίστε με, γιατί θα έρθουν αυτοί"», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης χθες. Και αναφερόμενος στα περί τερατογένεσης, πρόσθεσε: «Εχει το θράσος -χθες, από την πατρίδα μου την Κρήτη- να συνεχίζει τα fake news και τη μυθομανία, αποδεικνύοντας την πραγματική του αγωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v