Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και με τη… βούλα ξεκινά σήμερα η προεκλογική περίοδος

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διάλυση της Βουλής. Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Οι δύο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το χρονοδιάγραμμα.

Και με τη… βούλα ξεκινά σήμερα η προεκλογική περίοδος

Μέσα σε κλίμα πόλωσης και έντονης αντιπαράθεσης με… πλούσια θεματολογία ξεκινά σήμερα και επισήμως η προεκλογική περίοδος, με φόντο τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 το πρωί, ζητώντας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των εκλογών σε έναν μήνα. Ακολούθως, πιθανότατα το απόγευμα, θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και θα θυροκολληθεί από τον Φρούραρχο της Βουλής στο Περιστύλιο, εξέλιξη που σηματοδοτεί το εναρκτήριο λάκτισμα για κόμματα και υποψηφίους.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο, θα προβεί σε σύντομη δήλωση και θα αναχωρήσει για τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά, όπου το βράδυ θα πραγματοποιήσει -για συμβολικούς και όχι μόνο λόγους- την πρώτη του επίσημη προεκλογική ομιλία.

Ο χρόνος για τις κάλπες μετρά πλέον αντίστροφα και στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκαν ήδη οι δύο… αναγκαστικές αλλαγές. Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος διαδέχεται τον Γιάννη Οικονόμου που θα πολιτευτεί στη γενέτειρά του, Φθιώτιδα, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Μάκης Βορίδης που θα είναι υποψήφιος στην ανατολική Αττική αντικαθίσταται από την καθηγήτρια, πρώην Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού. Θα είναι το πρόσωπο που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, ως η πολιτική προϊσταμένη του αρμόδιου υπουργείου και η οποία θα ορκιστεί αύριο το μεσημέρι.

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και μάλλον την Παρασκευή θα δημοσιοποιήσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο αναμένεται να είναι έντονο το άρωμα γυναίκας σε εκλόγιμες θέσεις.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι κατά την κρίσιμη προεκλογική περίοδο να έχει στο πλευρό του «την όλη ΝΔ», με πρώτους όλων τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ήδη ο τελευταίος υποδέχθηκε με θερμότητα τον πρωθυπουργό στη χθεσινή επίσκεψή του στην Μεσσηνία, ενώ ο κ. Καραμανλής αναμένεται να κάνει δημόσια παρέμβαση ενόψει εκλογών από τη Θεσσαλονίκη. Και οι τρεις, εξάλλου, θα παρέμβουν σε εκδήλωση στο Ζάππειο για την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, λίγες μέρες πριν από τις κάλπες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v