Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις «δύσκολες» εκλογικές περιφέρειες επικεντρώνεται ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στοχεύει στην κάλυψη του… χαμένου εδάφους και την ενίσχυση των γαλάζιων ποσοστών. Από τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα στην Κέρκυρα και το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Τι λένε στη ΝΔ για την υπόθεση Γεωργούλη.

Στις «δύσκολες» εκλογικές περιφέρειες επικεντρώνεται ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μία ακόμα «δύσκολη» εκλογική περιφέρεια για τη ΝΔ, αυτή των Ιόνιων Νήσων και συγκεκριμένα την Κέρκυρα, επισκέπτεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τις στοχευμένες περιοδείες  του στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η ΝΔ δείχνει να έχει απώλειες προς τα δεξιά της, ο πρωθυπουργός επιχειρεί μία νέα «ειδική αποστολή», αυτή τη φορά στο δυτικό άκρο της χώρας, με στόχο την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματός του ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές του νησιού, το μεσημέρι θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το απόγευμα θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο του νησιού.

Και οι «δύσκολες» περιφέρειες δεν σταματούν εδώ, καθώς ο πρωθυπουργός -και λόγω καταγωγής- ήδη προετοιμάζεται μαζί με το οργανωτικό της ΝΔ για τη «μάχη της Κρήτης». Όχι τυχαία, θα είναι η πρώτη εξόρμηση του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια, μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, μετά την τυπική ανακοίνωση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ημερομηνίας των εκλογών και της διάλυσης της Βουλής, θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προεκλογική ομιλία. Εκδήλωση την οποία ήδη ανακοίνωσε η Πειραιώς και για την οποία έχει κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός στη Μεγαλόνησο. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσδοκά την πρωτιά της ΝΔ, επωφελούμενος την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να δίνει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία θεωρεί πως θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε χθες το εργοτάξιο της Γραμμής 4 του Μετρό στην Κατεχάκη, ενώ πρωταγωνιστεί στο νέο βίντεο της ΝΔ, με τίτλο «Μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους». Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μείωση των φόρων και των εισφορών, της ανεργίας, των μεταναστευτικών ροών, του χρόνου απονομής των συντάξεων και της ταλαιπωρίας των πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης του κράτους.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Την ίδια ώρα, με προσοχή παρακολουθούν στη ΝΔ την εξέλιξη του θέματος Γεωργούλη. Διαμηνύουν ότι δεν εργαλειοποιούν την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση, ούτε τη γενικεύουν με κατηγορίες και χαρακτηρισμούς, όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. στην υπόθεση Λιγνάδη. Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, σημειώνουν αρμόδιες πηγές, έγινε επωνύμως πριν από δυόμισι χρόνια, αρχές του 2020, συγκεκριμένα κατά του κ. Γεωργούλη. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει από πότε το ήξερε και τι έκανε όλο αυτό το διάστημα των τριών χρόνων. Ο ισχυρισμός της εκπροσώπου του, κυρίας Τσαπανίδου, ότι άκουσαν φήμες, ρώτησαν και δεν βρήκαν τίποτα, εγείρει περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα επιχειρεί να απαντήσει», επισημαίνουν. 

Στην κυβερνώσα παράταξη υπογραμμίζουν ότι σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς, δεν γενικεύουν, δεν κάνουν πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. «Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ίδιοι. Κι ας πάψει επιτέλους ο  ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται κήνσορας, γιατί η πραγματικότητα έρχεται και παίρνει την… εκδίκησή της με τον πιο τραγικό τρόπο. Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο υποκριτές είναι κάποιοι που σηκώνουν τη "σημαία" των δικαιωμάτων και είναι οι πρώτοι που τα παραβιάζουν», αναφέρουν.

Κομματικός παράγοντας, εξάλλου, παρατηρεί τη διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Νίκος Παππάς, σε βάρος του οποίου υπάρχει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ωστόσο παραμένει στην πρώτη γραμμή και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v