Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκριση με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα επιδιώκει ο Κ. Μητσοτάκης

Το βασικό εκλογικό δίλημμα που θέτει στους πολίτες.  Με οικονομία και περιοδείες η στρατηγική στο δρόμο προς τις κάλπες. Το ποσοστό της συμμετοχής και οι αναποφάσιστοι.

Σύγκριση με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα επιδιώκει ο Κ. Μητσοτάκης

Με διαρκή σύγκριση της διακυβέρνησής του με αυτή του Αλέξη Τσίπρα σκοπεύει να πορευτεί προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βασικό δίλημμα άλλωστε που έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι να επιλέξουν ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός θέλουν να τους κυβερνήσει κατά την επόμενη τετραετία. Και σε αυτό, εκτιμά ότι υπερτερεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του, με την οικονομία να αποτελεί ένα από τα βασικά χαρτιά που ρίχνει στο τραπέζι.

«Το 2023 δεν θυμίζει την υπερχρεωμένη χώρα της μνημονιακής επιτήρησης, αυτή που ύστερα από τα capital controls, ύστερα από τις πολλές περικοπές των μισθών και των συντάξεων εμφάνιζε μηδενική ανάπτυξη, αλλά και χαμηλή διεθνή αξιοπιστία, με τραυματισμένη και διχασμένη την κοινωνία της, με τον κύριο πάροχο ηλεκτρισμού στα πρόθυρα χρεοκοπίας έχοντας ετήσιες ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τα κυβερνητικά πεπραγμένα στον κρίσιμο τομέα κατά την τελευταία τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ποντάρει πολλά στην -σε μεγάλο βαθμό- υλοποίηση των δεσμεύσεών του πριν από τις εκλογές του 2019, με ξεχωριστή έμφαση να δίνει στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στη στήριξη των πιο ευάλωτων. Δεν είναι τυχαία η τελευταία κυβερνητική παροχή πριν από τις κάλπες, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός και αφορά την αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων.

«Κουλτούρα συνεργασίας»

Και για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, όπως είπε, και μετά την 21η Μαΐου, υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης από τις κάλπες μιας ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης, την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου «ξορκίζουν» τις κυβερνήσεις συνεργασίας, εντάσσοντας στην ρητορική τους τα σχετικά επιχειρήματα: «Αφενός, δεν υπάρχει στην Ελλάδα η πολιτική πρώτη ύλη ή η κουλτούρα συνεργασίας που υπάρχει σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αφετέρου, οι κυβερνήσεις συνεργασίας, ενίοτε οδηγούν και σε καταστάσεις παραλυσίας», δήλωσε (στο Star) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα τη Γερμανία («δεν προχωρά με την ίδια ταχύτητα, τους ίδιους χρόνους και τους ίδιους ρυθμούς, που προχωρούσε στο παρελθόν») και τη Βουλγαρία με την παρατεταμένη ακυβερνησία.

Με τον αέρα και των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων που αποτυπώνουν μερική ανάκαμψη της ΝΔ, μετά το σοκ από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην κυβέρνηση  αναγάγουν σε κεντρικό ζήτημα της στρατηγικής τους τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, ενώ ξεχωριστής σημασίας ασφαλώς είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αναποφάσιστων οι οποίοι παραμένουν σε υψηλά, διψήφια ποσοστά.

«Οι συμπολίτες μας έχουν βιώσει τη μετάβαση από το λαϊκισμό στο ρεαλισμό και από την καθήλωση στην πρόοδο. Θα συγκρίνουν και θα κρίνουν, θα ζυγίσουν και θα αποφασίσουν», τόνισε σε μια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός, που σήμερα θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα.

Το πρωί θα επισκεφθεί παραγωγικές και τεχνολογικές μονάδες στην περιοχή και το μεσημέρι θα παραστεί και θα μιλήσει, παρουσία του μισού υπουργικού συμβουλίου, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030. Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ σε ξενοδοχείο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v