Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Λοβέρδος (ΝΔ): Κακώς έλεγε ο Κ. Καραμανλής ότι τα τρένα είναι ασφαλή

Ατυχής η δήλωση του κ. Οικονόμου, που έσπευσε να μιλήσει για την υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή, δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ. Ρουσφέτια οι εμπλεκόμενοι στην τραγωδία.

Γ. Λοβέρδος (ΝΔ): Κακώς έλεγε ο Κ. Καραμανλής ότι τα τρένα είναι ασφαλή

«Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος, προς τιμήν του, σήμερα, παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά αρνείται τόσες μέρες η κυβέρνηση να παραδεχθεί: ότι ο μοιραίος σταθμάρχης είναι κομματικό ρουσφέτι», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε "επιτελικό κράτος" και "αριστεία", αλλά μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση κυριαρχεί το χάος, οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία και η απαξίωση υποδομών και υπηρεσιών, με δραματικές συνέπειες για την κοινωνία», καταλήγει.

Η τοποθέτηση του Γ. Λοβέρδου

«Καταλαβαίνω τη συζήτηση που έχει αρχίσει και δεν σας κρύβω ότι και εγώ είμαι αποδέκτης των ίδιων διαμαρτυριών από ψηφοφόρους της ΝΔ. Είναι πολύ λογικό, υπάρχει πολλή οργή στην κοινωνία, πρέπει να υπάρξουν κάποιοι, πέραν του σταθμάρχη, του επόπτη, και ορισμένα πολιτικά πρόσωπα που θα πρέπει να πληρώσουν» το μάρμαρο αυτής της τραγικής, ανείπωτης τραγωδίας, δήλωσε.

Κάθε κυβέρνηση που είναι στα πράγματα έχει ευθύνες. Μόνο ο κ. Τόσκας δεν είχε ευθύνες και δεν τις έβρισκε στο Μάτι, ούτε η κ. Δούρου, που της «έκατσε στραβή στη βάρδια». Εκείνοι ούτε παραιτήθηκαν και κατέβηκαν στις εκλογές, βέβαια ο ελληνικός λαός δεν τους επανεξέλεξε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ευθύνες, τις οποίες πρέπει να τις αναλάβει πλήρως και πρέπει να πράξει, εκεί που κάποιοι έχουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες. Είναι θέμα συνείδησης του καθενός το τι θα πράξει, ο κ. Καραμανλής είχε το θάρρος να υποβάλει την παραίτησή του, κάτι που δεν είχε γίνει σε άλλες τραγωδίες, από το Σάμινα, ούτε όταν ο Βύρων Πολύδωρας έλεγε για τον "στρατηγό άνεμο" (σ.σ. στις φωτιές στην Ηλεία)», είπε αρχικά.

«Δεν θα πρέπει να μας απασχολούν οι εκλογές αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι ήταν ατυχής η δήλωση του κ. Οικονόμου, που έσπευσε να μιλήσει για την υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή. Όταν ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Καραμανλή, έπρεπε να απαντήσει ότι δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στις συνταγματικές προθεσμίες, όταν είναι ο κατάλληλος χρόνος».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη, τόνισε πως «είναι εύκολο όταν είμαστε στην πλευρά του πολίτη να κατηγορούμε αυτόν που είναι στην εξουσία. Η εξουσία δεν είναι απεριόριστη, δεν μπορείς να κάνεις πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν μας αρκούν οι παραιτήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, είναι υποχρέωσή μας να αποδώσουμε τις ευθύνες στους πάντες με ονοματεπώνυμο. Ο ΟΣΕ συνοψίζει όλη την κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους. Τις πελατειακές σχέσεις, τα κομματικά ρουσφέτια, όλοι αυτοί που εμπλεκόμενοι έχουν μπει με ρουσφέτια. Πολύ κακώς που έλεγε ο Καραμανλής ότι η ασφάλεια των μεταφορών είναι εγγυημένη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v