Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης σε LIBE: Δεν θα δείτε κυβερνητικά στελέχη

Για ασέβεια μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα και άμεση παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή ενός κράτους-μέλους κατά τη διάρκεια εκλογικής περιόδου, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών, σύμφωνα με το Politico.

Γεραπετρίτης σε LIBE: Δεν θα δείτε κυβερνητικά στελέχη

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, εν μέσω καταγγελιών σχετικά με τις αξίες της ΕΕ στην Ελλάδα.

Οπως σημειώνει το Politico, ορισμένα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ικανοποιημένα με την απόφαση της LIBE να κάνουν την επίσκεψη τώρα. «Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειές του και ταυτόχρονα βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιτροπή LIBE επέλεξε να επισκεφθεί την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», είπε ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και συνεργάζεται εποικοδομητικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνταγματικά ζητήματα, η κίνηση αυτή αποτελεί, εκτός από ασέβεια λόγω των συνθηκών, και άμεση παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή ενός κράτους-μέλους κατά τη διάρκεια εκλογικής περιόδου». Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της LIBE που είδε το Politico, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η Αθήνα δεν θα διαθέσει κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποσύρθηκε από την αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v