Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Βήμα πίσω Πολάκη στην κόντρα με τον Τσίπρα

Επεσαν οι τόνοι, το θέμα θεωρείται λήξαν, λένε πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δεύτερη ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το χρονικό της αντιπαράθεσης, μέσω χειμερινής βουτιάς του Α.Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Βήμα πίσω Πολάκη στην κόντρα με τον Τσίπρα

Υποχώρησε η ένταση μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και… στον Αλέξη Τσίπρα, ύστρα από την απειλή του πρώτου ότι δεν θα είναι υποψήφιος στα Χανιά εάν δεν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο και το όνομα ενός άλλου τοπικού παράγοντα. Το θέμα θεωρείται λήξαν, λένε πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ,

“Μια χειμερινή βουτιά πριν βουτήξουμε στα δύσκολα” τιτλοφορείται το βιντεάκι (από το tik-tok) που προώθησαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, με τον ίδιον να κολυμπάει στα κρύα νερά, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι χειμερινός κολυμβητής.

Το βιντεάκι συνοδεύεται και από φωτογραφία με υπονοούμενο, ως λεζάντα: “μία χειμερινή βουτιά βοηθάει πάντα να παίρνεις καθαρές αποφάσεις”.

Η φράση ερμηνεύεται και ως “μήνυμα” ότι είναι έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και τυχόν αποκλεισμός του κ. Πολάκη από το ψηφοδέλτιο εάν επιμείνει στο αίτημα του.

Νωρίτερα ο βουλευτής, με ανάρτηση του, χαρακτήρισε “λάθος” (της ηγεσίας) το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο Χανίων το όνομα του τοπικού στελέχους (προερχόμενου από τη διεύρυνση) Μιχάλη Χαιρετάκη.

Προσθέτοντας σε άκρως επιθετικό (προς την ηγεσία) τόνο: “Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

Αρμόδιες πηγές από την Κουμουνδούρου αντέδρασαν έντονα στην “απειλή-εκβιασμό”, όπως την χαρακτήρισαν, σημειώνοντας πως “όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις να μην συμμετέχει”.

Με την εμφατική προσθήκη: “Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα θόλωσε και η σημερινή δημοσιοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος των ψηφοδελτίων του κόμματος κάθε άλλο παρά πανηγυρικό χαρακτήρα πήρε.

Η αντίδραση του Π. Πολάκη

Μετά τη διαρροή της Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση στα social media, μέσω της οποίας παραπέμπει το θέμα που προέκυψε “στα όργανα” του κόμματος.

"Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ:”, σημειώνει, και προσθέτει: "Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια.

Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος.
Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v