Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Qatargate: Υπό κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή

Στη φυλακή παραμένουν Καϊλή, Παντσέρι και Ταραμπέλα, όπως αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών. Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί της και η ίδια προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Qatargate: Υπό κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή

Σε κράτηση παραμένουν Εύα Καϊλή, Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα, όπως αναφέρει η βελγική Le Soir. 

Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή, υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισής της ζητώντας αποφυλάκιση υπό όρους ή με βραχιολάκι. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Σβεν Μαρίν ενώ ζήτησε και η ίδια η κ. Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό.

«Η πελάτισσά μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχει χωριστεί από το παιδί της για περισσότερο από δύο μήνες», είπε ο Σβεν Μαρίν. «Δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι επίσης γυναίκα και δεν μπορεί να γίνει ένα είδος συμβόλου. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της προληπτικής κράτησης, πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρχει κίνδυνος συμπαιγνίας, καθώς ο τύπος είναι καλύτερα ενημερωμένος για την υπόθεση απ' ό,τι οι συνήγοροι υπεράσπισης», είπε ειρωνικά ο δικηγόρος, μεταδίδει η Le Soir.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και την προσωπική της ζωή.

Εστίασε στο ότι είναι μητέρα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ertnews.gr. Πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της, και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το παιδί της .

Όσον αφορά στα λεγόμενα του Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι δεν ευσταθούν. Ο Μ. Δημητρακόπουλος είπε ότι ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι το 2019 η Καιλή βοηθήθηκε από το Κατάρ για να εκλεγεί. Αυτό δεν ισχύει, είπε ο Δημητρακόπουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι συνήγοροί της θα ασκήσουν έφεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v