Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Τρίτη οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους

«Ο κ. Τσίπρας τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν», είπε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη. «Η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης, θα κερδίσει τις εκλογές. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία».

Μητσοτάκης: Τρίτη οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους

Την τρίτη, θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λεπτομέρειες για το μέτρο στήριξης των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, οι οποίοι δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους. «Αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μία ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοζάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα διλήμματα των εκλογών στους πολίτες, άσκησε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και περιέγραψε τους στόχους του για την επόμενη τετραετία.

«Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτερες αμοιβές, οι υψηλότεροι μισθοί», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η Πολιτεία θα αξιοποιεί κάθε περιθώριο για να στηρίζει τον προϋπολογισμού κάθε ελληνικού σπιτιού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε αυτήν την ομιλία στους Έλληνες διασώστες και γιατρούς «που έδωσαν μάχες ζωής στην δοκιμαζόμενη Τουρκία. Είναι αυτοί που πήγαν τελικά νύχτα απέναντι, όχι για να απειλήσουν αλλά για να βοηθήσουν. Και έστειλαν τελικά το καλύτερο μήνυμα σε όσους θέλησαν να δηλητηριάσουν το γειτονικό λαό με λόγια κατά της Ελλάδος. Τους είμαστε βαθιά υπόχρεοι και αναγνωρίζουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο τουρκικός λαός, ότι σπεύσαμε πρώτοι εμείς να τους βοηθήσουμε στις στιγμές της μεγάλης δοκιμασίας τους. Αποδεικνύουμε έτσι ότι οι δικές μας ‘’επιθέσεις’’ είναι επιθέσεις ανθρωπιάς».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ταξίδεψε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα για να καταγγείλει ότι τάχα δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα μας. Ποιος; Αυτός που θέλω να θυμίσω ότι επί των ημερών του η Ελλάδα ήταν 14 θέσεις κάτω στην γενική κατάταξη της λειτουργίας της δημοκρατίας μας. Επικεφαλής μάλιστα μιας κυβέρνησης που πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή το 2015 απέλυσε με ωμά κομματικά κριτήρια την επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται δυστυχώς για πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκων περιφερόμενους και διαρκώς ψευδόμενους. Για εθνικές εξαιρέσεις δηλαδή σε όλα τα μέτωπα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ψέματα και τοξικότητα»

Ο δρόμος προς τις εκλογές, τόνισε, «δεν προβλέπεται ούτε εύκολος ούτε ευθύς. Όχι μόνο γιατί οι αντίπαλοί μας τον ποτίζουν με ψέματα και τοξικότητα, αλλά και γιατί υπάρχει η νάρκη της απλής αναλογικής. Αυτήν πρέπει να την απενεργοποιήσουμε. Σε ένα τόσο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, τρία είναι τα πραγματικά ζητούμενα της χώρας, η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια της πορείας που έχουμε χαράξει.

Στην επόμενη εκλογική μάχη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επιπόλαιες δήθεν ψήφους διαμαρτυρίας, για ανέξοδα τάχα μηνύματα προς εξουσία ή για επικίνδυνα πειράματα με τετελεσμένα που μετά δεν θα διορθώνονται. Η ψήφος στην πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Η δεύτερη θα κάνει την απόφαση αυτή πιο βέβαιη και δυνατή.

Παράλληλα, υπογράμμισε τις δυσκολίες μιας πιθανής συγκυβέρνησης. Τη χαρακτήρισε «πολιτική Βαβέλ» και διεμήνυσε πως «οι αποφάσεις πρέπει να είναι γρήγορες και σταθερές. Δεν πρέπει να χάνονται σε ατέρμονες συζητήσεις και παζάρια. Ένα και σταθερό είναι το ψηφοδέλτιο που γίνεται εθνική αναγκαιότητα, της αυτοδύναμης Ελλάδας, της ΝΔ», ανέφερε, εγκαλώντας την αντιπολίτευση ότι «κατασκευάζει μια μίζερη εικονική πραγματικότητα». Παράλληλα, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για αποχή του ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή:

«Προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο την ίδια τη δημοκρατία που θέλει σοβαρούς βουλευτές και όχι ανώριμους διαδηλωτές. Η συμπεριφορά αυτή κλείνει το μάτι σε κάθε ακραίο στοιχείο. Έξω καραδοκεί ο λαϊκισμός του πεζοδρομίου. Ίσως γι’ αυτό ψέλλισε το ‘’παρόν’’ στην τροπολογία για απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές όσων συμμετείχαν σε εγκληματικές οργανώσεις».

Το δίλημμα στις εκλογές, είπε ο πρωθυπουργός, «είναι κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή πρωθυπουργός Τσίπρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v