Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ανοίγει προεκλογική αυλαία με κεντρικό σύνθημα «Δημοκρατία ή εκτροπή»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Ζάππειο. Το αίτημα για παραίτηση του πρωθυπουργού σε πρώτο πλάνο. Η βαριά σκιά από τις νέες αποκαλύψεις εις βάρος του Τ. Θεοδωρικάκου. «Καυγάς» με τη Χ. Τρικούπη.

Τσίπρας: Ανοίγει προεκλογική αυλαία με κεντρικό σύνθημα «Δημοκρατία ή εκτροπή»

Από το Ζάππειο, με εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας.

Αύριο μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Περιστέρι και το Σάββατο στην Πάτρα, ενώ αμέσως μετά σειρά έχει η Θεσσαλονίκη.

Παρότι ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τη βεντάλια των θεμάτων, με έμφαση την οικονομική στήριξη της κοινωνίας (μετά και το “κυβερνητικό κάζο” με τις αυξήσεις που δεν δόθηκαν στις συντάξεις), το κεντρικό σύνθημα που κυριαρχεί ήδη στις αφίσες του κόμματος είναι “Δημοκρατία ή εκτροπή”.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητήσει εκ νέου ο κ. Τσίπρας την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη, όπως είχε κάνει μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ημέρα που είχε λάβει την επιβεβαίωση της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις έξι προσώπων και ενώ σχεδίαζε την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου δίνεται (και) υπό τη σκιά των νέων αποκαλύψεων για σχέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας, αλλά και για την συγκάλυψη έρευνας που έγινε σε νεαρούς για ναρκωτικά, ένας εκ των οποίων είναι ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σημειώνεται ότι το σχετικό δημοσίευμα του Documento δεν ανέφερε τη συγγενική ιδιότητα του νεαρού με τον υπουργό, η οποία έγινε γνωστή από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο. “Προφανώς για να αμυνθεί επιτιθέμενος λέγοντας ότι «χτυπούν το παιδί του»”, αναφέρουν αρμόδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Επισημαίνοντας, με τη σειρά τους, ότι το “επίδικο” δεν είναι η έρευνα στα τρία άτομα αλλά η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε ακριβώς επειδή επρόκειτο για τον γιο του υπουργού.

Το πιο σημαντικό, όπως τονίζουν: ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για “συκοφαντίες” και είπε ότι “αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό”.

Χθες το βράδυ όμως, το δελτίο ειδήσεων του Mega, προς επιβεβαίωση του δημοσιεύματος, έδειξε φωτογραφίες-ντοκουμεντο με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της παρέας του. Μάλιστα, ο αρμόδιος αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος γνωστοποίησε ότι τις φωτογραφίες τις έστειλε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε κάνει τον έλεγχο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ήδη ζητήσει την παραίτηση του κ.Θεοδωρικάκου, ενώ εκτιμά ότι το αίτημα ισχυροποιήθηκε μετά τις εν λόγω φωτογραφίες. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα υπενθυμίζουν μία φράση του, στη Βουλή, τον Δκέμβριο: “Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε την Greek Mafia, ενώ με εσάς (ΝΔ) διοικείτο από την Greek Mafia”. Θέση που δεν αποκλείεται να επαναλάβει σήμερα.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για “εκβιαζόμενους”

Στο περιθώριο όλων αυτών, η Χ. Τρικούπη αντέδρασε έντονα χθες σε ένα ερώτημα που έθεσε δημοσίως η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, για το εάν η ΝΔ θα επιβάλλει μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με όπλο τον “εκβιασμό” από την παρακολούθηση (και) του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος στο μέλλον εάν οι πολιτικές συνεργασίες θα μπορούσαν να είναι προϊόν εκβιασμού, είπε χαρακτηριστικά (στον Σκάι).

Όπως υπενθύμισε αργότερα η κ. Τσαπανίδου, το ίδιο ερώτημα είχε θέσει προ πέντε ημερών το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος βουλευτής, Παύλος Γερουλάνος: “Αύριο θα πρέπει να συζητήσουμε συνεργασίες κομμάτων. Οι συζητήσεις αυτές θα είναι προϊόν πολιτικής σύγκλισης ή προϊόν εκβιασμού;”, είχε πει σε τηλεοπτικό πάνελ για τις υποκλοπές, ενώ μαζί του είχε συμφωνήσει ο συμμετέχων, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, ωστόσο, απάντησε με έντονο τρόπο στην κ. Τσαπανίδου: αφού μίλησε για ταύτιση “παλιών και νέων στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ”, κινήθηκε με έντονο τρόπο στις “ίσες αποστάσεις”. Λέγοντας ότι “εκβιαζόμενοι” είναι όσοι βρίσκονται σήμερα “αιχμάλωτοι” των δικών τους επιλογών, δηλαδή: “Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης, που αντιμετωπίζει τη «Νέμεσι» των ρυπαρών δικτύων που οργάνωσαν τις υποκλοπές και τώρα τον εκδικούνται. Και από την άλλη ο κ. Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής του Κυβέρνησης και στο μοίρασμα όχι μόνο τηλεοπτικών αδειών, αλλά και μετοχών σε κανάλια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v