Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας για Ερντογάν: Ουδέποτε μέλος του ΝΑΤΟ απειλούσε άλλη χώρα σύμμαχο ότι «θα έρθει νύχτα»

Πρωτοφανείς χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών τις τουρκικές απειλές. «Πάντοττε υπήρχαν οι διαφορές μας αλλά οι κρίσεις ήταν χρονικά περιορισμένες», επισημαίνει.

Δένδιας για Ερντογάν: Ουδέποτε μέλος του ΝΑΤΟ απειλούσε άλλη χώρα σύμμαχο ότι «θα έρθει νύχτα»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Αχαΐα, χαρακτήρισε πρωτοφανή τη διάρκεια των τουρκικών προκλήσεων. Όπως μάλιστα επισήμανε «και σε άλλες χρονικές περιόδους υπήρχε ένταση, αλλά ουδέποτε συνέβη επί τριάμισι συνεχόμενα χρόνια ένα μέλος του ΝΑΤΟ να απειλεί άλλη χώρα σύμμαχο επί τακτά χρονικά διαστήματα ότι θα έρθει νύχτα».

«Διαμορφώσαμε μία πολυπαραγοντική εθνική στρατηγική και διαμορφώσαμε μια δυνατότητα διπλωματικής, οικονομικής, στρατιωτικής ισχυροποίησης της πατρίδας μας, για να αποτρέψουμε προκαταβολικά οποιαδήποτε σκέψη εφαρμογής του αναθεωρητικού προτύπου, το οποίο φύεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και το οποίο εκπέμπεται εναντίον μας σχεδόν σε καθημερινή βάση, σαν οξεία απειλή» πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

«Οι διαφορές με την Τουρκία υπήρχαν πάντοτε και ήταν πολλές φορές οξύτατες, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή δημοκρατία το 1974, οι κρίσεις ήταν χρονικά περιορισμένες. Αυτό που είναι πρωτοφανές και που συμβαίνει τώρα είναι η διάρκεια της κρίσης. Μία κρίση που διαρκεί 3,5 χρόνια και που η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει μέσα σε ένα περιβάλλον, που ο νατοϊκός της σύμμαχος την απειλεί ότι θα έρθει νύχτα. Ο νατοϊκός της σύμμαχος ισχυρίζεται ότι τα νησιά που τις έχουν αποδοθεί με σωρεία διεθνών συνθηκών δεν είναι αυτονόητα τα δικά της, έστω και αν κατοικούνται αμιγώς από ελληνικό πληθυσμό. Και μέσα σε αυτά χρειάζεται να προσαρμοστεί σε ένα διεθνές περιβάλλον που δημιουργήθηκε από την βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v