Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας, κατοχής και νομής»

Η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον διορισμό καλλιτεχνών στο δημόσιο.

Οικονόμου για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας, κατοχής και νομής»

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το ζήτημα που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών, ειδικά από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης… Το Προεδρικό Διάταγμα απλά επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής, αλλά και την αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον».

Ειδικά για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, τόνισε ο κ. Οικονόμου, είναι «ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Θα υπάρξει μια επιτροπή από προσωπικότητες και υπηρεσιακούς παράγοντες από συναρμόδια υπουργεία που θα καταλήξουν σε προτάσεις για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα για τον στόχο της επανένωσής τους στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν αναγνωρίζουμε στο Βρετανικό Μουσείο κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας, κατοχής και νομής. Η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει και πάλι τον ρόλο της θλιβερής εθνικής εξαίρεσης. Μπροστά στην αμηχανία μιας ακόμα εθνικής επιτυχίας, δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μαζί μας. Ο πρωθυπουργός εργάζεται όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαία σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν έκανε τίποτα όσο κυβέρνησε. Αν η προσπάθεια ευοδωθεί, θα πρόκειται για τεράστια εθνική επιτυχία και καλό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μη στέκεται αμήχανος».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα ιστοσελίδας (newsbomb.gr) για απευθείας αναθέσεις έργων σε στελέχη της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, τόσο απόλυτοι είμαστε και στο να μην υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, την προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με ανύπαρκτα γεγονότα, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους».

Κάλεσε δε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για το ζήτημα των δύο υπουργών του, της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη, που «έπαιρναν δουλειές από το Δημόσιο σε ικανοποιητικό βαθμό».

Αναφορικά με τα γεγονότα στη Βραζιλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του στις «απαράδεκτες αυτές κινήσεις. Η λαϊκή ετυμηγορία οφείλεται να γίνεται σεβαστή απ’ όλους. Ο "τραμπισμός" εμπνέει, καλό θα είναι να το έχουν κατά νου όσοι φλερτάρουν σε ακραίες, τοξικές πολιτικές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v