Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακάρ: Δεν δεχόμαστε καμία επέκταση χωρικών υδάτων από Ελλάδα

Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες απαντήθηκαν και θα απαντηθούν, υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Αμυνας. Να σταματήσει το ΝΑΤΟ την κακομαθημένη Ελλάδα.

Ακάρ: Δεν δεχόμαστε καμία επέκταση χωρικών υδάτων από Ελλάδα

Η Άγκυρα δεν θα δεχθεί καμία επέκταση των χωρικών υδάτων, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας εκ νέου την Ελλάδα για «προκλήσεις», «κακομαθημένη συμπεριφορά» και «εχθρική στάση».

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι «δεν δεχόμαστε καμία επέκταση (χωρικών υδάτων). Μιλάμε για μια Τουρκία με ακτογραμμή άνω των 1.800 χιλιομέτρων και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας; Ποιο μυαλό θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, “ο λάθος λογαριασμός θα γυρίσει από την Άγκυρα”».

Ο κ. Ακάρ έκανε λόγο για «καλοπροαίρετες, ρεαλιστικές και ειλικρινείς προσεγγίσεις» από την πλευρά της Άγκυρας, καταλογίζοντας στην Ελλάδα ότι συνεχίζει τις «παράνομες ενέργειες και τις προκλήσεις», με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης. Υποστήριξε, δε, ότι «η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας, που συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση του ΝΑΤΟ, δύο φορές, αν και όλοι οι σύμμαχοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Τα αεροπλάνα μας ανταποκρίθηκαν ως συνήθως. Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ».

Κατά τον κ. Ακάρ, «είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά... Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντήθηκαν και θα απαντηθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v