Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κυβερνητική γραμμή για τους ελληνικούς S-300

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι, αλλά επισημαίνει ότι αν συμβεί κάτι αυτό θα συνοδεύεται από αντικατάσταση με κάτι άλλο, πιο σύγχρονο.

Η κυβερνητική γραμμή για τους ελληνικούς S-300

Για το ενδεχόμενο αποστολής των πυραύλων S-300 στην Ουκρανία, όπως καταγγέλλει η Μόσχα, ή αντικατάστασής τους, κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

«Η κυβέρνηση δεν συζητά καμία αντικατάσταση που ενδεχομένως θα αποδυναμώσει την αμυντική μας δυνατότητα, δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Αν συμβεί κάτι, θα γίνει με αυτό που σημαίνει η λέξη, δηλαδή, αντικατάσταση με κάτι άλλο πιο σύγχρονο για να μην αποδυναμωθεί η αμυντική ικανότητα της χώρας μας», τόνισε.

Για το market-pass, είπε ότι σκοπός του μέτρου είναι να ενισχυθεί η κοινωνία. Δεν είναι το μοναδικό μέτρο. Χρησιμοποιούμε το μέρισμα της ανάπτυξης της οικονομίας και το επιστρέφουμε στην κοινωνία για να αντέξει την πίεση που δέχεται. Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει για όσο οι επάλληλες κρίσεις μας βάζουν δοκιμασίες, να εξαντλεί κάθε περιθώριο στήριξης της κοινωνίας».

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η ανοικτή δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μας απαντήσει ποια είναι η πραγματικότητα και να φωτίσει τις πτυχές αυτής της υπόθεσης». Πρόσθεσε δε ότι «κανένα σχόλιο για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί δεν οδηγούν στη διαλεύκανση, αλλά στη συσκότιση». Επανέλαβε επίσης ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση να γνωρίζει ποιοι παρακολουθούνται. Με βεβαιότητα μπορώ όμως να σας πω ότι εξαιτίας του νόμου που ψηφίσαμε πλέον για τις νόμιμες παρακολουθήσεις του πολιτικού προσωπικού απαιτούνται αυστηρές δικλείδες και ισχυρά φίλτρα».

Σχετικά με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ανέφερε πως η Κυβέρνηση «διαβάζει και αξιολογεί όλες τις εκθέσεις. Από την άλλη προβλέψεις δείχνουν την Ελλάδα με διπλάσιο και τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, αύξηση εξαγωγών, περιορισμό της ανεργίας και μια σειρά από δείκτες που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι η χώρα θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να παράγει πλούτο».

Αναφορικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κ. Οικονόμου είπε: «Θα είχε αξία η τροπολογία αυτή να συνοδευόταν από μια έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους ή μια αξιόπιστη αποτίμηση του πόσα δισ. ευρώ (περίπου 6,5-7 δισ. τα υπολογίζουμε) θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία και μια πρόταση αναπλήρωσής τους. Όχι στα οριζόντια μέτρα με αμφίβολο αποτέλεσμα, που θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και θα πρέπει ή να δανειστείς με αυξημένα επιτόκια ή να αυξήσεις φόρους».

Για την κίνηση της Μαρίας Σπυράκη να πληρώσει στο Ευρωκοινοβούλιο 21.000 ευρώ εξαιτίας του θέματος που ενεπλάκη, ο κ. Οικονόμου τη χαρακτήρισε «κίνηση σε απολύτως σωστή κατεύθυνση» και τόνισε πως «περιμένουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η υπόθεση»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου όσον αφορά την εμπλοκή του στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Οικονόμου τις χαρακτήρισε «ευθυγραμμισμένες με τις δηλώσεις της Επιτροπής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v