Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποκλοπές: Αίτημα δικαστικής συνδρομής των ΗΠΑ για το Predator

Οι εισαγγελείς ζητούν συνδρομή για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS με τα μολυσμένα email που λάμβαναν θύματα των παρακολουθήσεων από εταιρείες που δηλώνουν έδρα τις ΗΠΑ.

Υποκλοπές: Αίτημα δικαστικής συνδρομής των ΗΠΑ για το Predator

Αίτημα δικαστικής συνδρομής υπέβαλαν στις αρχές των ΗΠΑ οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των καταγγελόμενων υποκλοπών επικοινωνιών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν συνδρομή για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS με τις μολυσμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που λάμβαναν θύματα ή υποψήφια θύματα των παρακολουθήσεων.

Ο λόγος που οι εισαγγελείς ζητούν συνδρομή από τις ΗΠΑ, είναι το γεγονός ότι πολλά από τα SMS που ελήφθησαν περιείχαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις που φέρονται να αποστέλλονταν από εταιρείες οι οποίες δηλώνουν ως έδρα τους τις ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση στη χώρα μας, με το έγγραφο τους, ενημερώνουν τους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι διερευνούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v