Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χαρτί της αυτοδυναμίας επιμένει να επενδύει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ποια στρατηγική ξεδιπλώνει στο δρόμο για τις εκλογές. Οι κίνδυνοι και οι… πειραματισμοί. Η διπλή δικαίωση και οι σκέψεις για το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

Στο χαρτί της αυτοδυναμίας επιμένει να επενδύει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Με το «χαρτί» της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δρόμο προς τις εκλογές και πάνω σε αυτό έχει χτίσει όλο το αφήγημά του που ξεδιπλώνει στους πολίτες. Με δεδομένη τη ρήξη με τον μοναδικό δυνάμει μετεκλογικό σύμμαχο, το  ΠΑΣΟΚ, λόγω… παρακολουθήσεων και Καϊλή, ο πρωθυπουργός θέτει ολοένα και πιο εμφατικά τα διλήμματα της κάλπης και υπογραμμίζει την «αναγκαιότητα» συνέχισης της διακυβέρνησης του τόπου από την Νέα Δημοκρατία.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Βλέπετε ότι δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα ποια κρίση θα μάς ξημερώσει. Βλέπετε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να υπάρχει σταθερό χέρι στο ‘’τιμόνι’’ της χώρας, το οποίο να μπορεί να καθοδηγεί το ‘’σκάφος’’ με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά», ανέφερε χθες από την Ημαθία ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε περίπτωση που δεν προκύψει ισχυρή λαϊκή εντολή για το κόμμα του.

Τη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση προκάλεσε η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό, πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό κόμμα στη χώρα», παραθέτοντας μια σειρά δράσεων και πολιτικών αποφάσεων που «ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πολλών».  

Ως βασικό του επιχείρημα για να πείσει τους εναπομείναντες -όχι λίγους- αναποφάσιστους, επικαλείται την αξιοπιστία και τη «συνέπεια λόγων και έργων», μέσα από την οποία έχει διαμορφωθεί -όπως λέει- μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Δεν έχουμε υποπέσει στον πειρασμό και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε τώρα, καθώς μπαίνουμε πια σε προεκλογική χρονιά, να τάξουμε πράγματα τα οποία ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν ή για τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να γίνουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε πολίτες στην Αλεξάνδρεια.

Πρωταγωνίστρια

Στην ρητορική του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνεται συχνά και ο όρος «δικαίωση», την οποία το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είδαν χθες εις διπλούν: αφενός στη συμφωνία των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για το πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αφετέρου στο δημοσίευμα του «Economist», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα κατατάσσεται πρωταγωνίστρια στις οικονομικές επιδόσεις από όλες τις χώρες του κόσμου για το 2022. Και για τα δύο μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις.

Όσον αφορά το χρόνο των εκλογών, ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να βιάζεται, καθώς πιστεύει πως η Κυβέρνησή του δεν έχει να χάσει εάν γίνουν από την άνοιξη και μετά. Άλλωστε, όσο πιο αργά, τόσο περισσότερο οι πολίτες θα αισθανθούν στην τσέπη τους την οικονομική ενίσχυσή τους, μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων της Πολιτείας. Ανάμεσά τους, η νεοσύστατη κάρτα αγορών, οι αυξήσεις των συντάξεων και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις αρχές του χρόνου, ενώ για την Πρωτομαγιά έχει προγραμματιστεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σήμερα, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης θα προεδρεύσει της τακτικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το εξοπλιστικό πρόγραμμα των κορβετών (μάχη ανάμεσα σε Ιταλία και Γαλλία), ενώ στο τραπέζι θα βρεθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον απόηχο του πρόσφατου τετ α τετ της επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Άννας - Μαρίας Μπούρα και του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v