Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή στην καθημερινότητα για Κ. Μητσοτάκη

Την Τρίτη στη Βουλή η ρύθμιση για την ενίσχυση των νοικοκυριών με σκοπό την αγορά τροφίμων. Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός.

Στροφή στην καθημερινότητα για Κ. Μητσοτάκη

Την καθημερινότητα των πολιτών προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως βασική του προτεραιότητα στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει τη στόχευση των προβλημάτων που δοκιμάζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και σε αυτά των τοπικών κοινωνιών που χρήζουν παρέμβασης.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να αξιοποιήσει επικοινωνιακά και τη νέα παροχή που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής το Σάββατο και αφορά την ενίσχυση των νοικοκυριών επί έξι μήνες για την αγορά τροφίμων.

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η εκτίμηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, παρόλο που δεν λύνει το πρόβλημα των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και των συνεπειών τους, θα δώσει μια επιπλέον ανάσα στους πολίτες. Και αυτό, με γνώμονα και τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν, με το εν λόγω κονδύλι, πάντως, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, να προέρχεται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Αυτή η φορολόγηση «έγινε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού», δήλωσε (στον ΣΚΑΪ) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξηγώντας ότι «τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Είναι η πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου», ανέφερε.

Στην Κυβέρνηση ρίχνουν το «γάντι» στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά τη στάση της στη  Βουλή αναφορικά με το παραπάνω μέτρο. «Τα γεγονότα είναι μπροστά μας και τα πράγματα απλά: ο Πρωθυπουργός, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της συγκυρίας και η Κυβέρνηση την Τρίτη φέρνει προς ψήφιση ρύθμιση που θα μετατρέψει τα έσοδα από την φορολόγηση των διυλιστηρίων σε άμεση ενίσχυση για 8,5 εκατομμύρια δικαιούχους. Ενίσχυση για την προμήθεια βασικών καταναλωτικών αγαθών, στο ύψος του πληθωρισμού. Το αδήριτο ερώτημα είναι: θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη των πολιτών ή, για άλλη μια φορά, θα αποτελέσει εξαίρεση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κυβερνητικός Οικονόμου, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου.

«Επιστρέφει στους πολίτες»

Το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή, με συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπενθυμίζει πως έρχεται σε συνέχεια άλλων, αντίστοιχων πρωτοβουλιών, όπως οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και οι αυξήσεις στις συντάξεις, που παράγονται από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστώνεται στους πολίτες και επιστρέφει σε αυτούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του στη χώρα, θα παραστεί σήμερα στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Βεργίνας και στη συνέχεια θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα κατασκευαστεί από το σχήμα ΑΒΑΞ και Mytilineos στην ανατολική πλευρά της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, και ένα τμήμα του, περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, θα είναι υπέργειο. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 478 εκατ., θα ξεκινήσει άμεσα και θα παραδοθεί, κατά τους υπολογισμούς, έως το τέλος του 2026.

Κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην σαββατιάτικη ομιλία του πρωθυπουργού, όπου, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε στην «’’αλλαγή της εικόνας της Ελλάδος, με μεγάλα έργα, με πολλές επενδύσεις, που φέρνουν ανάπτυξη και τονώνουν την απασχόληση αλλά βελτιώνουν και την καθημερινή ζωή’’. Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνεται», σημειώνουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v