Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Το Βήμα υποστηρίζει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ οι Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμένος και Στέργιος Πιτσιόρλας. Για «λάσπη και αντιπερισπασμό μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχει ανασφάλεια για τα πεπραγμένα του σημειώνει ο Γ. Οικονόμου.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα του Βήματος στο οποίο υποστηρίζεται ότι επί διακυβέρνησής του βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ οι Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμένος και Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι «από τη προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη είναι η λάσπη και ο αντιπερισπασμός. Και ότι θα επιχειρήσει να το κάνει, μπας και διασωθεί για το όργιο παρακρατικών παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση υποστηρίζει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εδώ και καιρό βουτηγμένος στη λάσπη της διαβολής και της συκοφαντίας, αντί να απαντήσει εκδίδει ανακοινώσεις χρεώνοντας την εφημερίδα, τα δημοσιεύματα της οποίας επικαλείτο μέχρι πρόσφατα, στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Από τη προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη είναι η λάσπη και ο αντιπερισπασμός. Και ότι θα επιχειρήσει να το κάνει, μπας και διασωθεί για το όργιο παρακρατικών παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Δε διαψευστήκαμε», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Είναι όμως εντελώς προβλέψιμος και αυτός και ο πάντα πρόθυμος προπαγανδιστικός του μηχανισμός. Το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ, δε θα διασώσει όμως ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του. Πρώτον γιατί αν όντως υπήρχαν στοιχεία, θα τα είχε προ πολλού προσκομίσει είτε στο δημόσιο διάλογο είτε στην εξεταστική όπου με επιμονή της ΝΔ και σύμφωνη γνώμη εξετάστηκε η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον και κυριότερο, διότι στοιχεία δεν υπάρχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί», προσθέτει.

«Η ΕΥΠ από το 15 έως το 19, λειτούργησε με βάση τις Συνταγματικά προβλεπόμενες θεσμικές εγγυήσεις. Δεν καταστρέψαμε αρχεία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και είμαστε στη διάθεσή του να ελέγξουμε μαζί όλες τις διατάξεις εκείνης της περιόδου, μια προς μια. Όλες τις διατάξεις που βρίσκονται εκεί που ο νόμος προβλέπει. Είτε στο αρχείο των παροχών, είτε της ΑΔΑΕ, είτε της εισαγγελίας. Ελπίζουμε να είναι σύμφωνος και το ίδιο να συμβεί και για τη περίοδο της δίκης του διακυβέρνησης. Και όχι να κρύβεται πίσω από το απόρρητο, τρέμοντας πως οι Ανδρουλάκης, Κουκάκης, Χατζηδάκης, Κύρτσος και Τέλλογλου είναι μόνο η αρχή».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο τη Βουλή ότι ουδείς πολιτικός επί των ημερών του παρακολουθείτο. Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα παρακολουθούνταν τρεις υπουργοί του: ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Καμμένος και ο κ. Πιτσιόρλας», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εδώ και καιρό βουτηγμένος στη λάσπη της διαβολής και της συκοφαντίας, αντί να απαντήσει εκδίδει ανακοινώσεις χρεώνοντας την εφημερίδα, τα δημοσιεύματα της οποίας επικαλείτο μέχρι πρόσφατα, στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά ήδη τόσο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο σημερινός πανικός του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανασφάλειά του για τα πεπραγμένα του. Η Κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, την συνδράμει ενεργά μέσω των κρατικών αρχών και περιμένει τη γρήγορη εξαγωγή των πορισμάτων της. Αντίθετα, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι μάλλον δεν επιθυμεί την αλήθεια. Κάτι θα ξέρουν...

Ν. Ηλιόπουλος: Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα

«Μέσα στην απελπισία του ο κ. Οικονόμου καταφεύγει στη ξαναζεσταμένη σούπα για παρακολουθήσεις υπουργών ανάμεσα στο 2015 κ στο 2019. Θα επαναλάβουμε το αυτονόητο: ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επικαλείται το απόρρητο και δεν έχει κρύψει τίποτα», απαντά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας αφήσει τους φτηνούς αντιπερισπασμούς ο κ. Οικονόμου και ας μας βοηθήσει να καταλάβουμε και εμείς: Παραδέχτηκε σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης ότι οι υποκλοπές δεν είναι προϊόν φαντασίας αλλά πραγματικότητα; Αν ναι, θα τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός ως συνεργό στην αναπαραγωγή «μυθολογιών»; Ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας; Αν όχι, γιατί τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ;

Κύριε Οικονόμου τα πράγματα είναι απλά. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο και η μόνη αφετηρία για την οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v