Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Κουτσούμπας: Κάθε φορά «ίδια κασέτα»

Ο προϋπολογισμός, υποστήριξε, είναι βαθιά αντιλαϊκός, ταξικός όπως κι όλοι οι προηγούμενοι, όποιος κι αν τους εισηγήθηκε. Διότι πρόκειται για ένα μέσο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών.

Δ. Κουτσούμπας: Κάθε φορά «ίδια κασέτα»

“Τόσες ημέρες ακούμε την ίδια κασέτα από τους ομιλητές της ΝΔ, ότι είναι ιστορικός ο Προϋπολογισμός διότι είναι ο τελευταίος μετά την ενισχυμένη εποπτεία”, τόνισε, στην αρχή της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Και πρόσθεσε: “Κρατηθείτε λίγο κύριοι της ΝΔ, διδαχτείτε από το παρελθόν, όσα κοσμητικά επίθετα κι αν δώσετε δεν μπορείτε να αναιρέσετε την πραγματικότητα: ότι είναι βαθιά αντιλαϊκός, ταξικός, όπως κι όλοι οι προηγούμενοι, όποιος κι αν τους εισηγήθηκε. Διότι πρόκειται για ένα μέσο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών”.

Χαρακτήρισε μάλιστα “κοτσάνα” τα περί “εισαγόμενης ακρίβειας” που υποστηρίζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά βάση, την ενστερνίζεται διότι πρέπει να την επικαλεστεί εάν ξαναγίνει κυβέρνηση.

Δεν άφησε στο απυρόβλητο και την αξιωματική αντιπολίτευση: “Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέτε ότι πρόκειται για τον τελευταίο Προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης, αλλά ούτε εσείς μπορείτε να φέρετε άλλον φιλολαϊκό. Μόνοι σας μπαίνετε στο ίδιο τσουβάλι, δεν σας βάζουμε εμείς”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καϊλή, ειρωνεύθηκε όσους “ψάχνουν ένα σύννεφο για να πέσουν”, διότι, όπως είπε. “τέτοια σκάνδαλα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ουκ ολίγα”.

Απευθυνόμενος, πάλι, στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλέστηκε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι “οι θεσμοί στο Βέλγιο συμφωνούν” για να τονίσει: “αλλά αυτοί ακριβώς οι ευρωθεσμοί είναι που επέτρεψαν στο Κατάρ να κάνει τα εργασιακά κάτεργα. Το ΚΚΕ χρόνια τώρα μιλάει για τα λόμπι, εσείς τα στηρίζετε”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v