Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπιχείρηση «απεταξάμην την Καϊλή» με βολές μεταξύ Μαξίμου-Χ. Τρικούπη

Η δήλωση Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες που άναψε φωτιές. Σκληρή απάντηση για “τον πρωθυπουργό των Πάτσηδων και των υποκλοπών”. Νέα προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη για τις καθυστερήσεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

Eπιχείρηση «απεταξάμην την Καϊλή» με βολές μεταξύ Μαξίμου-Χ. Τρικούπη

Eπιχείρηση “απεταξάμην την Καϊλή” βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να παρεμβαίνει χρεώνοντας στη μία πλευρά “υποκρισία” και στην άλλη “αμηχανία” για τα λάθη της.

Ο κ. Μητσοτάκης έριξε λάδι στη φωτιά, με δήλωση του στις Βρυξέλλες. “Δείχνει και πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Επειδή στις Βρυξέλλες φαντάζομαι ότι όλοι γνωριζόμαστε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα”, είπε, με αφορμή το επιχείρημα του Νίκου Ανδρουλάκη ότι η Εύα Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της ΝΔ στο κόμμα του.

Προς απάντηση, η Χ. Τρικούπη υπενθύμισε ότι διέγραψε αμέσως την ευρωβουλευτή διότι “σε ηθικά θέματα είμαστε άτεγκτοι και δεν στήνουμε μηχανισμούς συγκάλυψης”, πετώντας τη μπάλα στην υπόθεση Πάτση - και όχι μόνο: “Μακάρι να μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο και ο πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των ανηψιών και τον κολλητών, των απευθείας αναθέσεων, της αγαστής υπόγειας συνεργασίας με ακροδεξιά σταγονίδια, των παρακολουθήσεων και της τελειοποίησης όλων των νοσηρών πρακτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Η τελευταία αναφορά οφείλεται στην πίεση που ασκεί το κυβερνών κόμμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποκηρύξει την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την αφορμή έδωσε η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του για την ανάγκη “να σταλεί η ΝΔ στην αντιπολίτευση” και να γίνει “προοδευτική κυβέρνηση με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ”.

Όπως προκύπτει, όσο το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη βάλλεται από όλες τις πλευρές τόσο, αμυνόμενο, υψώνει τείχη…δεξιά κι αριστερά, σε μία προσπάθεια να μην λειτουργήσει καταλυτικά εναντίον του η υπόθεση Καϊλή. Κι αυτό διότι, όπως παραδέχονται στελέχη του ακόμα και σε δημόσιες συζητήσεις, το κόμμα πληρώνει την ατολμία που έδειξε η ηγεσία του να διαγράψει την ευρωβουλευτή, δεδομένου ότι είχε δώσει δείγματα αντίθετης πολιτικής γραμμής εδώ και καιρό.

Αυτή την ατολμία, άλλωστε, ανέδειξε και ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών, όταν είπε ότι “τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον ανακαλύπτεις πριν μπει στην Τροία, γιατί μετά είναι αργά”.

Ο μεγάλος φόβος στη Χ. Τρικούπη είναι να μην “ξυπνήσουν μνήμες” από σκανδαλώδεις καταστάσεις του παρελθόντος και, άρα, εμπεδωθεί η άποψη ότι τέτοια φαινόμενα ακολουθούν το κόμμα ακόμα και στις νεώτερες γενιές του. “Η κ.Καϊλή ήταν στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν είναι το ΠΑΣΟΚ”, δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αναστασία Σιμητροπούλου, δείχνοντας τη γραμμή άμυνας του κόμματος.

Δ.Παπαδημούλης: Ο κ. Μητσοτάκης έκανε καμπάνια υπέρ της

Παρέμβαση εναντίον όσων είπε ο κ.Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες έκανε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Παρακολουθώ έκπληκτος την προσπάθεια ορισμένων που αβαντάρισαν και στήριξαν την Εύα Καϊλή - και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης - να παίξουν τώρα το έργο 'δεν την είδαμε, δεν την ξέρουμε’”, είπε (στον ΑΝΤ1), και πρόσθεσε: “Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι η Εύα Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Σωστό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα συμπεριφερόταν περισσότερο ως υποστηρικτής της ΝΔ. Η ΝΔ λέει ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο έχουν δίκιο. Η κ. Καϊλή ήταν ένα είδος... 'πασοκονεοδημοκρατίας' και η μόνη της σταθερά ήταν η αντιΣΥΡΙΖΑ στάση της”.

Υπενθύμισε δε, ότι πριν από την εκλογή του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ιανουάριο του 2022, “ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έρθει στο Στρασβούργο και, όπως διαφήμιζαν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, έκανε καμπάνια υπέρ της κ.Καϊλή. Είναι επίσης γνωστό ότι δεν ήθελε τη δική μου επανεκλογή. Αποτέλεσμα; Εγώ επανεκλέχθηκα με 75% και η κ. Καϊλή αντιμετωπίζει αυτά που αντιμετωπίζει”.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο μήνυμα στη Δικαιοσύνη για τις υποκλοπές

Παράλληλα με τα παραπάνω, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει ψηλά την υπόθεση των υποκλοπών, αναδεικνύοντας “το μη έργο” της Δικαιοσύνης και, μάλιστα, επιχειρώντας σύγκριση με τη δράση των βελγικών αρχών.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν πως οι έρευνες στα γραφεία των εμπλεκόμενων εταιρειών ξεκίνησαν… τώρα, πολλούς μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες και αποκαλύψεις με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην βρεθεί κανένα στοιχείο, αλλά τα γραφεία να είναι άδεια ή και γιαπιά. “Οι ρυθμοί απόδοσης δικαιοσύνης σε σχέση με άλλες χώρες (όπως π.χ. στο Βέλγιο και την υπόθεση διαφθοράς) δεν είναι συγκρίσιμοι”, παρατηρούν. Επισημαίνουν μάλιστα ότι οι δικαστικές αρχές ζητούν από τον ελεγχόμενο (δηλαδή την ΕΥΠ) “να δώσει μόνος του τις αποδείξεις …της ενοχής του”.

Και υπενθυμίζουν - εν είδη προειδοποίησης - πως ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε προ δεκαημέρου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, πως “όλες οι αποδείξεις βρίσκονται στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και εκεί πρέπει να αναζητηθούν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v