Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η κυβέρνηση επιτίθεται κατά κύματα στον N. Ανδρουλάκη

Εντείνεται το «φλερτ» με τους αναποφάσιστους κεντρώους ψηφοφόρους. Η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, βασικό κυβερνητικό επιχείρημα. Η αυτοδυναμία, τα διλήμματα και οι συγκρίσεις.

Γιατί η κυβέρνηση επιτίθεται κατά κύματα στον N. Ανδρουλάκη

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΝΔ από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, εμφανίζονται Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς.

Από την περασμένη Κυριακή και σε καθημερινή βάση, με φόντο την υπόθεση Καϊλή, στην κυβερνώσα παράταξη επιχειρούν να αξιοποιήσουν το «δώρο» -όπως το χαρακτηρίζουν- του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αντεπιτιθέμενοι σε αυτόν κατά κύματα.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης και όλα τα κορυφαία στελέχη βάλλουν κατά ριπάς σε βάρος του κ. Ανδρουλάκη, επιδιώκοντας να κερδίσουν το μεγαλύτερο μερίδιο των αναποφάσιστων κεντρώων ψηφοφόρων, τους οποίους τοποθετούν ιδεολογικά στον χώρο ανάμεσα στα δύο κόμματα και λιγότερο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Άκουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, για να οικοδομηθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση. Ο άνθρωπος το είπε πολύ καθαρά, ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες που ενδεχομένως να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στις Βρυξέλλες.

Ο δρόμος για την αυτοδυναμία, που έχει θέσει ως στόχο ο πρωθυπουργός, περνά σε μεγάλο βαθμό από τους προβληματισμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους στις κάλπες. Παράλληλα, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, εξού και η χθεσινή επίκληση του πρωθυπουργού προς αυτούς.  

Προϋπόθεση σταθερότητας

«Για τη ΝΔ η αυτοδυναμία είναι και μια αναγκαία προϋπόθεση σταθερότητας, επειδή και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν κάνει τις επιλογές τους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και εγκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «πανικό και μικρότητα», στην προσπάθειά του «να φορτώσει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ».

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «ο κ. Ανδρουλάκης υιοθετεί τακτική λάσπης, μέθοδο υποκρισίας και στρατηγική που καθιστά το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να δώσει την εντύπωση ότι δήθεν κρατούσε ίσες αποστάσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, τώρα -παρότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ- πλέον οι μάσκες έπεσαν και η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ξεκάθαρα».

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιμείνει στην προβολή του κυβερνητικού έργου, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, ενώ επί τάπητος θα βρίσκονται διαρκώς τα εκλογικά διλήμματα προς τους πολίτες:

«Εμείς κυβερνήσαμε την πατρίδα, θα έχουμε κυβερνήσει τέσσερα χρόνια όταν με το καλό φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησαν και αυτοί την Ελλάδα τέσσερα χρόνια. Έχουν το δικό τους έργο, έχουμε το δικό μας έργο και πιστεύω ότι η σύγκριση είναι εύκολο να γίνει από τους πολίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας μια σειρά γεγονότων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα capital controls, τις περικοπές στις συντάξεις, την υπερφορολόγηση σε βάρος της μεσαίας τάξης και το τρίτο μνημόνιο.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Συνόδου του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v