Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Πανικός και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ

Ο Ανδρουλάκης θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκλογές στην ώρα τους. Τί είπε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μητσοτάκης: Πανικός και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στις Βρυξέλλες, σε μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου και της Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς.

Αναφερόμενος στο θέμα Καϊλή, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη: «Δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Εν πάση περιπτώσει, επειδή στις Βρυξέλλες φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζεστε και όλοι γνωριζόμαστε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα γι’ αυτό το θέμα».

Με αφορμή εξάλλου την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία, «θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Νομίζω ότι το είπε πολύ καθαρά. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ και να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Οι επιλογές λοιπόν έχουν γίνει και αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα».

Κριτική ο πρωθυπουργός άσκησε και στον Αλέξη Τσίπρα: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι η Ελλάδα είναι ‘’πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά’’. Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια σήμερα στις εξαγωγές προϊόντων και αγαθών. Γιατί ακριβώς έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μια οικονομία η οποία είναι εξωστρεφής και να αυξήσουμε το μερίδιο των εξαγωγών στο 40% από το 20% που ήταν πριν από 10 χρόνια. Δεν νομίζω ότι ένας τέως Πρωθυπουργός προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του όταν τη δυσφημεί εκτός Ελλάδος. Αλλά από εκεί και πέρα, όπως είπα ξανά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και κρίνεται για τα λεγόμενά του», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου Γιάννης Σαμπατάκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας, ο Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς Νίκος Θεοδωρόπουλος, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς Ορσάκη Ρουσσέτου και ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού ΟΝΝΕΔ Βασίλης Ψύχας. Παρών ήταν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v